Bamix?

Startat av webguide, 2009-09-03 17:24

Föregående ämne - Nästa ämne

webguide

Nån som har erfarenheter av Bamix, är de så bra som man kan förvänta sej, och är det 350 wattaren man bör köra på?

Andreas

Jag hade aldrig hört talas om "Bamix" förut så jag kollade upp, och om nån fler undrar så är det alltså en mixerstav http://www.bamix.com/en

Antar när du skriver 350W att du menar den som kallas "Gastro II", det är den enda jag kan se ha 350W motor. http://www.bamix.com/en/gastro/index.shtml

Ser att bloggen proffsköket http://proffskoket.blogg.se/2008/december/bamix-gastro-200-professionell.html gillar Bamix Gastro 200 och skriver "Köp inte den som heter Gastro 350 professionell som är extra lång. Den är för lång och passar inte till finliret man vill ha en sån här maskin till.", om nu "Gastro II" och "Gastro 350 professionell" är samma sak. Proffsköket skriver också om priset "Ca 1000kr på Martin Olsson Cashar. Köper du den på webben så får du räkna med att betala det dubbla. Vill ni bli blåsta så kan ni köpa den på http://www.bagarenochkocken.se/ för 3095kr!!!"
Den som inte frågar får inga svar.

Gilius

Har en Bamix, vet inte hur många watt är på jobbet men det räcker till i alla fall. Tror det är en http://www.hwl.dk/products/stavblender+bamix+gastro+200+prof-(303).aspx som dessutom finns på "Tilbud"
Kan varmt rekommendera Bamix, mycket nöjd.

/gilius


Per-Erik

Kul med en ny grej, men finns det inte någon bättre anledning än att "skumma" till en pulversoppa som de skrev i proffskoket bloggen ovan?

Känner att jag måste köpa en men jag måste hitta på åtminstone en anledning... ;)


Gilius

Majonäs, soppor, såser. Till detta är den super, majsstuvning där man kör en del av majsen med grädde och sedan använder detta med hel majs, otroligt intensiv smak av majs. Just med Bamix har man med 3 st olika huvuden, en kniv, en visp och en skiva som är mycket bra att vispa med.
/gilius

Per-Erik

Tittade på en Gastro 200 och det står minst 1l grädde, minst 5 äggvitor o.s.v
Tycker att man borde kunna vispa mindre mängder annars är den alldeles för överdimensionerad för hemmabruk, misstänker dock att den fungerar bra på mindre mängder, men är det någon som har provat
att använda den för hemma bruk?

Gilius

Hej,

Har en Mono, eller motsvarande, den räcker långt till allt jag vill göra med den. Dessa har mycket kapacitet.

/gilius

webguide

Hmmm, val å kval, webbshoppen som jag vil shoppa från har 2 versioner (vad jag förstår kan man få båda med lång eller kort stav) den ena på 350 W och den andra på 200 W. 350 W är förståss rejält mycket kraftfullare, hmmm besvärligt val!!

Per-Erik

Har chippat in på en Gastro 200... nu är det bara att vänta in ankomsten, gud vilka underverk den kommer att göra ;)

Återkommer med ett 5öres omdöme så snart den dykt upp och jag har lyckats med att vispa en pannkakssmet.


Per-Erik

Provade Bamixen på en tomatsoppa som skulle mixas, nja, blev väl inte bättre än någon annan mixer, provade med de andra bladen för att se om man kunde få lite skum men jag tror det var för mycket fibrer kvar från lök och fänkål för att det skulle ta sig. Däremot så tycker jag att den inte skvätte lika mycket då jag körde med mixerblad jämfört med min gamla stavmixer (viklket ju är toppen).

Men när jag slängde ner soppan i min passör så blev den otroligt fin och bra så soppan blev toppen.
Nästa steg är väl att prova att göra pannkakssmet.

webguide

Det som är "extra bra" med en Bamix är väl att det är en proffsmaskin = den håller för att användas ofta och länge.

Andreas

Har nån nån uppfattning om ljudnivån hos en Bamix? Tycker ofta mixrar lever om lite för mycket.
Den som inte frågar får inga svar.

webguide

Jag tycker inte att den låter så mycket.

webguide

Någon som har tillbehör till Bamix?

Jag behöver en "liten" processor som man kan hacka och finfördela små kvantiteter med, jag har en Magimix 5200 och den minsta skålen är för stor för att köra t.ex. 1/2 lök.

Bamix har ett par varianter på processorer, en som heter Slicesy med rivskivor och lite annat, jag hade tänkt att undvika för mycket extragrejer till den och har därför tittat på den som heter Processor. Processor är mindre och har bara en kniv, frågan är om den enbart duger till att finfördela råvarona? Eller om det går att få det lite grövre + att man vill göra små kvantiter av salsor etc.

Nån som vet?

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal