Åstorp: Pizzeria Roma

Startat av ena, 2009-09-21 10:12

Föregående ämne - Nästa ämne

ena

Efter ett besök på Björnekullas Fabriksbod i fredags em var vi rejält hugriga, sonen ville helst ha pizza så vi begav oss mot centrum... "Den rosa stugan" var det egentliga målet då vi ätit helt okej mat där för ett år sedan men det såg så sunkigt ut att jag helt enkelt inte ville gå in där alls (dessutom satt kocken på utsidan o rökte, inget jag gillar) Efter 200 meters promenad (vi gick helt enkelt åt rätt håll) hittar vi Pizzeria Roma som trots att klockan inte ens var fem var fullt av folk -vilket brukar vara ett bra tecken...

Pizzalistan är lång, lite annorlunda "lyxigare" pizzor finns utöver standardutbudet, kebab finns också (dock på gyros) samt ett gäng sallader (som serveras med hembakt bröd)

Jättehungriga som vi var valde vi varsin pizza, väntetiden var dryga 20 minuter trots att det var 5 pizzabagare som jobbade på rad... en ständig ström av nya gäster kom hela tiden. Lokalen var rätt liten men väldigt fräsch... övriga lokaler också, alla bagarna hade hårskydd (det uppskattar jag mkt)

Pizzasallen är bland de godare jag ätit, dessutom gillar jag att få äta den ur djup tallrik...

Så kom då pizzorna, en i taget, o de var stora...väldigt stora... tänk dig en stor pizzatallrik... sedan var det ett "överhäng" på säkert en 7 cm runt om... Rejält med fyllning, fläskfilen var väldigt mör och bearnaisen serverades i en burk vid sidan om...dessutom hemslagen :)
På min pizza var det mozarella, feta, kyckling, parmaskinka, soltokad tomat, pesto och ruccola.. helt fantastisk kombo men ingen av oss orkade ens äta upp halva pizzan...   

När vi betalar frågar killen i kassan om vi vill ha kartong till resten av pizzorna så vi kan ta den med oss... det tackar iv inte nej till så lördagens middag var räddad den med :) och de var minst lika goda uppvärmda...

Så är man sugen på pizza och befinner sig inom rimligt avstånd från Åstorp rekommenderar jag gladeligen Roma :)

Betyg: 4/5
man kan prova allt -minst en gång!!;)

chepplin


ena

man kan prova allt -minst en gång!!;)

Andreas

Citat från: ena skrivet 2009-09-21 10:12
Så kom då pizzorna, en i taget, o de var stora...väldigt stora... tänk dig en stor pizzatallrik... sedan var det ett "överhäng" på säkert en 7 cm runt om... Rejält med fyllning, fläskfilen var väldigt mör och bearnaisen serverades i en burk vid sidan om...dessutom hemslagen :)


Kul du också gillar bea till pizza, vill minnas att det var nån här i en tråd nyligt som tyckte det var en konstig kombination.

Citat från: ena skrivet 2009-09-21 13:46
iofs på såsbas men ändå...


Hur går det till när man använder såsbas?

Citat från: ena skrivet 2009-09-21 10:12
Så är man sugen på pizza och befinner sig inom rimligt avstånd från Åstorp rekommenderar jag gladeligen Roma :)


Jag blev tvungen att kolla var det ligger, tyvärr lite långt från Umeå även om man tydligen kan köra raka spåret E4:an. :)

http://maps.google.se/maps?f=q&source=s_q&hl=sv&geocode=&q=%C3%A5storp,+sverige&sll=57.82428,13.436279&sspn=5.167742,7.866211&ie=UTF8&ll=56.09962,12.941895&spn=2.782276,3.933105&z=8&iwloc=A
Den som inte frågar får inga svar.

ena

Bea till pizza är ju en klassiker :) fast jag föredrar att få den vid sidan om så jag kan dosera den själv...

På Roma hade de inte värmt upp såsbasen utan slagit en kall bea o sen portionerat den, helt ok förfarande på en pizzera. Annars värms såsbasen upp istället för att man skirar smöret, har ingen egen erfarenhet av att göra så då jag alltid jobbat med äkta vara...

Inte nästgårds för mig heller längre då jag flyttar upp till Skene igen. ;)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Hasse

Citat från: Andreas skrivet 2009-09-22 09:05
Kul du också gillar bea till pizza, vill minnas att det var nån här i en tråd nyligt som tyckte det var en konstig kombination.


Det var jag![1] Och ni har fortfarande inte fått mig sugen på att prova.   :)



[1] http://matforum.nu/index.php?topic=2967.msg31477#msg31477

ena

man kan prova allt -minst en gång!!;)

Hasse

Kanske det. Men i så fall är jag en klok fegis.   :)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal