Torkad frukt i alkohol?

Startat av Andreas_L, 2009-11-08 19:00

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas_L

Hej!
Funderar på att marinera diverse torkad frukt såsom fikon och russin i konjak, både för att kunna använda frukten i exempelvis en kaka men också spriten till att exempelvis spetsa en glögg med.

Finns någon risk att frukten blir dålig under överskådlig tid eller kommer alkoholen att konservera den? Planerar låta det ligga fram till jul.

Mvh A

Mickan

Den står sig. Jämför med Romtopf där färsk frukt står sig i månader tack vare sprit och socker.
Video meliora proboque deteriora sequor

Andreas

Men finns det då ingen som helst gräns för hur länge frukten håller när den läggs i alkohol? Jag förstår att inga bakterier kan leva i alkohol, men försämras frukten ändå på något sätt med tiden, vilket? Löses den kanske upp?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal