Tester och åskter om "exklusiva" kastruller

Startat av regius, 2009-11-16 22:43

Föregående ämne - Nästa ämne

regius

Hej, jag funderar på att köpa någon kastrull av dom dyrare märkena kanske Fissler eller Demeyere (fler tips på märken är varmt välkommet). Jag kan inte hitta några bra tester av kastrullerna. Är det någon skillnad mot dom på ikea? Jag har aldrig haft chansen att testa. Vad har ni för kastruller?

Jag är nog ute efter rostfritt stål 18/10 men är nyfiken om någon har testat kastruller av anodiserat aluminium eller om någon tycker det finns bättre material.

//ErikAndreas

Sökte lite men inte lätt hitta seriösa tester och recensioner. Demeyere är ursprungligen belgiskt (köptes upp av tyska Zwilling JA Henckels i år) och där har jag inte sett något vettigt. Fissler är tyskt så det finns en del på tyska:

¤ Stiftung Warentest (Ungefär tyska Råd & Rön) testade kastruller 10.01.2003, bland annat Fissler Genovis och Fissler Black Edition. http://www.test.de/themen/haus-garten/test/-Kochtoepfe/1074601/1074601/1076714/954601/
¤ Stiftung Warentest testade stekpannor 01/2005, här ingår Fissler Country.
http://www.test.de/themen/haus-garten/test/-Beschichtete-Pfannen/1230094/1230094/1229704/
¤ Sen har Kate Heyhoe, författare till "Cooking Green: the New Green Basics Cookbook" skrivit om Fissler, men hon är väl kanske lite för entusiastisk. http://www.newgreenbasics.com/product-reviews/fissler-cookware/

Snubblade även över de här videoklippen som kanske kan vara av allmänintresse:

¤ Georg Thallaer, Fissler managing director pratar Fissler http://www.youtube.com/watch?v=E8fJ_OYofyM
¤ Maurits Demeyere explains the advanced design features of his famous commercial quality cookware. http://www.youtube.com/watch?v=GcfbwXUOkdo
Den som inte frågar får inga svar.

Mickan

Min morbror har massor från Fissler och älskar dem. Balansen, botten, värmeledningen mm. Han haft dem länge och menar att de inte tappar något alls med tiden.
Video meliora proboque deteriora sequor

Larsa

Jag har en Demeyere sauteuse som är det bästa köp jag har gjort. Helt fantastisk att använda.
Jag har även några Hackaman All Steel som börjar ta slut efter 10 år. Funderar på att ersätta dem med Demeyere somhar 30 års garanti.

kayaker

Jag har börjat renodla lite i köket. De kärl jag använder är från Demeyère, Fissler, De Buyer och Le Creuset.
/F

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal