Mat & öl i Prag?

Startat av chepplin, 2009-11-30 17:30

Föregående ämne - Nästa ämne

chepplin

Ska till Prag över nyår!

Har någon nåt tips på trevliga matställen? Prisläge spelar egentligen ingen roll..gärna något utanför turist-mainstreamen!
Allt från finare restauranger till budgetalternativ, gärna nåt med inhemsk tjeckisk mat(vad det nu är?)

Att ölen e bra i Tjeckien är ju allmänt känt...men gärna tips på trevliga ölställen med inhemska produkter!

tackar tackar på förhand

Robert021

Synd att jag såg ditt inlägg försent, jag hade kunnat ge dig många tips på både mat och ölställen för dig att uppsöka.
www.husihelvete.se - Nu över över 420.000 besökare.

Hasse

Robert, kom gärna med dina tips! Det kan ju finnas fler som är på väg mot Prag.  ;)

chepplin

2010-02-25 22:34 #3 Last Edit: 2010-02-25 22:36 by chepplin
Ja det var ju synd!
Trots att jag ser mig som en geniun öl-älskare så blev det inte så mycket mer än den vanliga Urquellen på tapp. Tyvärr hade jag inte energi denna gången till att resercha innan avgång, men men.

Jag upplevde att det bland restaurangerna och puberna oftast var ett ganska smalt utbud av øl, både i centrum och utanfør. Oftast var det Pilsner Urquel. Men den var verkligen så otroligt god vart man än gick. Precis lagom kyld, härlig skumkrona och god. Helgen efter beställde jag en likadan på John Bull i Halmstad. Fy f-n vad det smakade. Jag å min kompis drack knappt hälften!

Maten var väl ok...førsøkte alltid beställa något som verkade lokalt. Røkt grisnacke var väl det bästa, samt att man fick surkål till mycket. Dessa dumplings blev jag dock aldrig riktigt vän med, stabbigt och deggigt, helt smakløst. La sig bara som ett lock i magen

DRutström

Hej,

Lite sent svar, men jag måste få rekomendera Ambiente Restaurante Brasiliero (http://www.ambi.cz/ambi_brasiliero_kontakt_eng.php)

Fantastiskt 'all you can' eat ställe. Man bänkar sig och sedan så så kryssar kyparna runt med allehanda grillspett och frågar om man vill ha, vill man ha så skär de lös en bit och lägger på tallriken osv. Sedan är det en enorm fräsh salladsbuffé med allt du kan tänka dig, från en 50kg parmesanost som du själv får karva ifrån till ostron. Du äter tills du är mätt helt enkelt. Har för mig att det kostade 390kr per person. Inte helt säker, det var inte jag som tvingades stå för notan.

/David

Danneman

Jag kan varmt rekommendera restaurangen 'Three Violins' på Nerudova 12 (vägen leder upp mot slottet). Liten trevlig restaurang med tjeckiskt kök och otroligt vällagad mat. Deras egenproducerade Pinot Noir är fantastisk. Jag tycker att man bör äta där minst en gång under ett besök. Jag provade lite olika restauranger men åt på 'Violinen' fyra gånger på fem dagar. Om jag minns rätt kostar huvudrätterna runt 150-170 kr.

Andreas

Centrala Prag fullkomligen dräller av restauranger. Vanligast är nog Kfc, sen följer McDonalds. Ser vi till riktiga resturanger är det mest italienskt och "europeiskt"/ "internationellt". Men när jag åker nånstans vill jag smaka lokal mat så vad är det då som gäller?

Ett bra ställe att besöka första dagen är U Provaznice och äta deras tallrik med olika sorters knödel, anka, pragskinka, korv och surkål.

Knödel är verkligen typiskt, typiskt. Det finns en uppsjö av varianter i vanliga matvaruaffärer också. Euroshopper 500 gram kostar motsvarande 4,80 svenska kronor på extrapris.

Något annat väldigt typiskt är gulasch i bröd eller med knödel, så gulash är ett måste. Gulasch finns överallt, har ätit ett par gånger på olika ställen och den har varit lika god och mör så antar man kan gå lite var som helst. Den på bilden nedan serveras på Restaurant U Svobodných Zedná??.

Grisknän bjuds också på många ställen, men det har jag inte hunnit med.

En kul lokal gatuköksspecialitet är Smažený sýr, som är en ostburgare fast på riktigt, dvs själva burgaren är en panerad ostskiva. Med tartarsås på. Dessutom under namnet McSmazak en nyhet (novinka!) hos tjeckiska McDonalds.

Mitt intryck av pragisk mat är att den är tung, lite klumpig och saknar finess. Inget tjafs liksom. Men ett ställe som i alla fall serverar riktigt fin praginspirerad mat med finess är La Degustation. Missa inte!

Om jag till sist skall rekommenera något som inte är lokal mat så blir det Beas vegetarianska dhaba.
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal