Var hittar jag kryddorna? (Cajun Seasoning & Jamaican Jerk)

Startat av Gotti, 2007-07-02 00:54

Föregående ämne - Nästa ämne

Gotti

Hej på er alla,

har sökt på annat forum efter dessa kryddor men lyckas inte alls.
Fick av min arbetsgivare inför min semester två utmärkta goda grillkryddor.
Den ena var Cajun Seasoning och den andra Jamaican Jerk.
Märket är Fiddes Payne.
Min chef är på semester så jag kan inte nå honom, hoppas på er nu.

Tackar på förhand och ha en god grillsommar
Gotti

crlhrv

Hej Gotti!
Jag kan inte svara på din fråga men just Cajun och Jerk brukar jag blanda ihop själv, det blir lite roligare när man har full kontroll över smakerna.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

Välkommen till forumet Gotti!

Spännande med kryddorna, vad har du använt dem till?

Svenska generalagenten hittar du här: http://www.fiddespayne.se/ Var bor du? Klickar man filken "Butiker vi finns i" så verkar kryddorna endast finnas i Stockholm och Enköping.

Calle: Har du nåt bra jerk-recept att dela med dig av?
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

Jag har något recept liggandes hemma om jag inte minns fel, återkommer när jag tagit mig till andra sidan Sverige igen.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

Ja det vore toppen, egna beprövade kryddblandningar är inte fel att få ta del av.
Den som inte frågar får inga svar.

Gotti

Hej igen,

tack för hjälpen.
Jag kollade in sidan och det fanns mycket goda kryddor, så spännande.
Jag bor i Stockholm så jag åker till Maxi Botkyrka, de hade tydligen alla deras produkter så det är ju bara kanon.
Blir mycket god mat i sommar...  ;D  (hade gärna haft en smiley som slickar sig runt munnen)

Ha det gott i sommarvärmen (!)
/Gotti

Andreas

Roligt om man kunde vara till någon hjälp!

Vet inte om du missade att jag frågade tidigare: det hade varit kul om du kunde berätta hur du använder de där kryddorna..? Nån speciell maträtt eller någon speciell köttbit som blir extra god med dem?
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

Precis!. En kryddrecention vore inte så dumt att få in i forumet  ;)

crlhrv

Hmm nu visar det sig att jag inte har kvar receptet, men en snabb titt på Tasteline ger följande förslag på Jerk-blandning som inte heller verkar så dum:

1 st grön chilifrukt
0,5 st purjolök(ar)
1 msk ingefära, riven
4 st vitlöksklyfta(or)
5 st svartpepparkorn
1 st kanelstång/stänger
1 tsk cayennepeppar
3 msk farinsocker
0,5 dl Limejuice
2 msk rödvinsvinäger
2 tsk salt
0,5 dl olivolja

Hacka och kross grönsaker, peppar och kanel. Mixa sedan allting till en puré.

Ett alternativ skulle givetvis vara att använda redan malda kryddor istället för pepparkorn och kanelstång och torra kryddor istället för ingefära, lök, chili osv. På så vis får man en kryddblandning som står sig betydligt längre och när man sedan ska använda den blandar man bara i lite olivolja och rödvinsvinäger.

Cajun-blandningen är lite enklare då den bara innehåller torra kryddor (också Tasteline):

5 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1,5 tsk cayennepeppar
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk svartpeppar
1 tsk vitpeppar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver

Ett självklart tips är ju att göra större satser så man slipper blanda varje gång. Gillar man Cajun-kryddning (som jag) så blandar man t.ex. en hel burk/påse krydda istället för 1tsk osv.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

Tack Calle. Jag visste knappt om att det fanns något som hette jerk, till vad för slags mat passar den och hur länge tror du att en sådan där färsk håller sig?

Angående att göra med torra kryddor: tror du inte att det blir väldigt mycket bättre smak med färska ingredienser?
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

Jerk kan man ha på vad som helst och smakar super på kyckling eller fläskkött. Bara fantasin sätter gränserna och hur det ska användas rent traditionellt vet jag inte. Om man utesluter de "blöta" kryddorna blir båda blandningarna som vilken rub som helst, också mycket gott.

Jag skulle inte säga att smaken blir bättre med färska ingredienser, bara annorlunda. Beror på vad man känner för.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Urban

Tack för krydd-recepten Calle!!.. Detta ska jag absolut testa att göra själv.

roffekock

Bra kryddor hittar du här http://www.kryddhuset.se/ och i lite större förpackningar om du så önskar. Många trevliga grillblandningar.

/rolf
Matforum är bäst

Ted

Hej!
Du kan beställa dessa kryddor på www.grillhouse.se (Cajun Seasoning och Jamaican Jerk av märke Fiddes Payne. kostar 45 kr styck


Roger Johansson

Hej, jag söker efter Cajun Seasoning Fiddes Payne. Fanns tidigare hos Flygfyren i Norrtälje, men de har slutat att sälja. Ovan nämda länkar hittar jag inte denna Cajun. Någon som har tips på butik kring Uppsala eller Online.


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal