Produktnyhet EdgePal Chef

Startat av Thomas2, 2010-02-14 21:34

Föregående ämne - Nästa ämne

Thomas2


Shot at 2010-01-19

Chef är vårt senaste slipverktyg. Chef är designat i första hand för att slipa kock- och köksknivar i alla storlekar - men Chef slipar i princip alla knivar - och kan slipa både raka och konvexa eggar.

Chef har en inbyggd gradskala som visar rätt antal grader oavsett hur smalt, eller brett, bladet är. Gradskalan är mycket exakt, med blotta ögat kan man ställa in Chef ned till 0,25 graders exakthet. Gradskalan täcker området 3 - 22 grader = 6 - 44 grader total slipvinkel.
Chef går att justera med 7 hundradelar av en grad med full kontroll. Vill man kunna gå ned till 1 hundradel av en grad finns en extra utrustning för detta.

Ovanstående innebär att man, med Chef, kan balansera en egg till exakt sitt eget sätt att använda knivar. Man kan med full kontroll justera sina eggar med några tiondelar av en grad om så önskas - eller med kvarts, halv och hela grader - och hela tiden veta exakt vad man gör. Därmed kan man även utvärdera det man gjort, förstå orsak och verkan - samt kanske det viktigaste - man kan ta med sig den kunskapen och tillämpa den på andra knivar.

Chef har två slipbord, ett för långa knivblad och ett för korta knivblad. Byte av slipbord tar några sekunder.

Chefs slipbord är utrustade med magneter som håller fast bladet på slipborden vilket innebär att man har båda händerna fria för sliparbetet.

Till Chef hör en hållare till brynet. Brynhållaren är justerbar från 2,5 cm till 15 cm. Detta innebär att många olika storlekar av brynen kan användas, t.ex diamantbrynen upp till 15 X 5 cm vilket är praktiskt om större sliparbeten skall utföras. (De kan faktiskt användas både på längden och tvären).

Medföljande bryne är 10 X 2,5 cm och är dubbelsidigt, 25 mikron diamantbryne på ena sidan och fin keramik på andra sidan. Detta bryne är avsett för mindre sliparbeten samt för underhållsslipning av dina eggar.

Chef har ett rörligt knivnackestöd, det kan vinklas - och det kan skjutas framåt så att små knivblad kan slipas med fullt stöd för knivnacken.

Chef kan specialbeställas med slipvinkel ned till 0 grader - och högre slipvinkel än 22 grader om så önskas.

·   Två raka och släta ytor som möter varandra i en låg vinkel = vasst.

Chef slipar absolut rakt. Medföljande bryne gör eggarna släta.
Du ställer in den låga slipvinkel du vill ha på en exakt gradskala - och du ser också till att eggens båda sidor verkligen möter varandra.

Enklare kan det faktiskt inte bli.

webguide


Thomas2

Vår hemsida är: www.edgepal.com - men Chef är inte med på vår hemsida ännu - men den kommer dit så småningom.

På hemsidan finns andra mindre slipverktyg designade för ute-bruk och för mindre knivblad.

Thomas

webguide

Ett tips är att sökmotoroptimera siten, så att ni får in kunder via sökmotorer som söker på annat än edgepal.

Thomas2

Webguide, tack för tipset!

Vi har många besök på vår hemsida och vi använder en hel del sökord. På en del av våra sökord ligger vi högt på Google, några av dem ligger på plats 1-3.

Vi har inte haft några slipverktyg för kock- och köksknivar förut, bara för knivblad upp till max 13-14 cm och dom slipverktygen är designade främst för ute bruk.

Nu när vi har tagit fram Chef kommer vi att lägga in sökord även för Kock- och köksknivar.

Kontakta oss gärna via Email och utveckla ditt tips info@edgepal.com eller ring oss, telefonnumret hittar du på hemsidan.

Thomas

Thomas2

EdgePal Chef kan, från och med 2012, som första slipverktyg i världen, även slipa konvexa eggar med önskat gradtal på skäreggen - och det är enkelt att göra det, lika enkelt som att slipa en rak egg.
Därmed kan man balansera sin konvexa egg på samma sätt som man kan balansera en rak egg, det vill säga, anpassa eggen till hur man personligen använder sin kniv.

När man vet gradtalet knivens egg har kan man ändra slipvinkeln och förstå vad det är man gör med eggen. Om min egg håller t.ex. 10 grader och den blir slö fort, kan jag t.ex. ändra slipvinkeln till 11 grader och använda kniven igen och se hur länge den håller skärpan efter denna förändring.
Jag kan också välja att slipa en brynegg på 2 grader över den egg som redan finns. Bryneggen skall vara 2-3 tiondelar av en millimeter bred (när man kan se den med blotta ögat i bra ljus är den klar). Sedan använder jag kniven och studerar hur den fungerar. Vill jag ha den lite vassare slipar jag om bryneggen till 11,5 grader. Vill jag ha eggen ännu mer tålig, slipar jag om eggen till 12,5 grader.

*       Från och med 2012 kan man alltså göra samma sak med konvexa eggar.

När jag gjort detta har jag lärt mig något mycket viktigt - jag vet vilka slipvinklar just jag trivs med. Nästa kniv kan jag då slipa i exakt det gradtal jag vet att jag trivs med att använda. Jag förstår också orsak och verkan av min slipning

*       Vi har en ny hemsida också - besök den och läs mer om EdgePal Chef!

Thomas

Gilius

Hej,

Intressant, vad kostar den ?

/gilius

vilsjin


Thomas2

EdgePal Chef kostar 3.100:-kr-  komplett med 2 slipbord (för långa och korta knivblad) , styrpinnar för rak och konvex egg, och dubbelsidigt bryne 25 mikron diamant / fin keramik (Fällkniven DC4).

Thomas

Thomas2

Jag har gjort några videofilmer som visar några av Chefs funktioner. Fler, och mer detaljerade filmer kommer senare.

http://www.edgepal.com/slipverktyg/chef/video-chef-8601743

Thomas

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal