2020-07-10 13:48

Fredagsmys

Startat av agnetasch, 2010-03-06 12:15

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch

När jag var o handlade igår kastade jag en blick på kunden bakom mig o hennes varor. Två stora coka colaflaskor, tre påsar chips o en jättelåda glasspinnar var dom dominerande inslagen. Fredagsmys med andra ord.
Väl hemma läste jag på Wikipedia vad som menas med fredagsmys: "Fredagsmys är en aktivitet där familj eller vänner samlas på fredagkvällen efter en slutförd arbetsvecka och firar helgen med lugn samvaro, hämtmat, plockmat, godis, TV-tittande, och ibland alkoholdrycker för de vuxna"
Vilken lycka för alla hämt- o plockmatsproducenter, godis- o läsktillverkare, systembolaget, filmuthyrare, tandläkare o viktklubbar!
Men kan man inte umgås o koppla av utan att stoppa en massa skräp i munnen?
Jag är så gammal att jag tycker räkor, kyckling o revbensspjäll är mys-mat. Lite whisky före o en bit choklad efter = himmelriket ;D Hur gör ni?

Mickan

Åh, vad jag håller med dig Agneta! För mig är mys förknippat med kvalité och lugn. Det är roligt att planera in en god men enkelt hemmafixad middag och godis kan väl vänta till lördag? Chipsens påsstorlek ska vi väl inte ens diskutera? Tacos på bordet verkar snarare vara regel än undantag. Jag känner så många som äter samma modell av tacos varje fredag och har så gjort i flera år. Man kan även reflektera över att många gnäller över att det är dyrt att handla och det fattar jag om man köper det du såg i vagnen Agneta! Chips, läsk och tacos är dyrare än de laxbiffar jag gjorde igår!
Video meliora proboque deteriora sequor

crlhrv

Mickan: men fredagsmys ska ju vara lite lyx, därför får tacosen gärna kosta det dubbla mot fina laxbiffar ;)
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Kvasthilda

Barnen vill gärna ha fredagsmys. Men det innebär inte nödvändigtvis chips och läsk. Och har vi chips så brukar jag "dryga ut" det med skurna morötter, paprika, äpplen, gurka. Kanske kokta ägg i klyftor, det beror på vad vi åt till middag. Ibland blir det lite rökt skinka till också. Till detta ett par sorters dip. Nej, jag köper inte dip på påse, skulle aldrig falla mig in! Kryddor har jag på kryddhyllan så det räcker och blir över. ;D

OM vi har ätit tacos kan vi äta av tacochipsen som är kvar.

Jag brukar också tjuvkika i andras kundvagnar - man blir lite brydd ibland..... :o
Det gör inget om det är enkelt.

Mickan

Jag tycker inte bara att det är innehållet i vagnen som skrämmer mig utan även storleken på förpackningarna! Kolla hur stora chipspåsar det finns! 500g! Man kan ju hoppas att man köper dem för att det billgare och delar upp så att det räcker två eller tre fredagar  ;D

Jag älskar att baka onyttiga saker men finner ett problem och det är att man inte hinner äta allt. Detta gör att man enbart kan baka någon gång då och då och ändå vara tvingad att frysa in. Fikabröd äter vi någon gång i veckan och då oftast på en jobbfika. Godis blir det en dag i veckan och chips vet jag inte när jag köpte. Detta betyder inte att vi är några extrema kalorirädda människor. Det är väl bara så att vi som aktiva träningsälskare hellre fyller på med riktigt bra bränsle. Mat av god kvalité och med bra näringsinnehåll äter vi i mängder!

Chips, kakor, läsk, godis mm är oerhört gott men är något jag oftast väljer bort!
Video meliora proboque deteriora sequor

Kvasthilda

Citat från: Mickan skrivet 2010-03-09 07:52
Jag tycker inte bara att det är innehållet i vagnen som skrämmer mig utan även storleken på förpackningarna!


Där håller jag verkligen med dig! Visst fanns det väl mindre förpackningar förut?

Såg i skafferiet att vi har chips kvar sedan FÖRRA fredagen (oj, vad jag kände mig mallig nu!) ::)
Det gör inget om det är enkelt.

JonasBååth

Citat från: Mickan skrivet 2010-03-09 07:52
Kolla hur stora chipspåsar det finns! 500g! Man kan ju hoppas att man köper dem för att det billgare och delar upp så att det räcker två eller tre fredagar  ;D


Att standardstorleken på en chipspåse har ökat från 200g till 300g är mycket lömskt det med.

I övrigt så är jag ingen fredagsmysare (jag tror att det är mer aktuellt för barnfamiljer) men blir väldigt sugen när jag läser Agnetaschs tolkning av den. Min personliga menü skulle nog bestå av mögelost, torkat/rökt kött (skinka/korv), frukt och grönt, ett gott bröd och ett glas rött (pinot noir) eller en smakrik belgisk öl. Hade barn varit inblandade hade alkoholen valts bort för te.

agnetasch

Citat från: JonasBååth skrivet 2010-03-15 19:50
Min personliga menü skulle nog bestå av mögelost, torkat/rökt kött (skinka/korv), frukt och grönt, ett gott bröd och ett glas rött (pinot noir) eller en smakrik belgisk öl.
Det kallar jag fredagsmys! ;D


Mickan

Belöning måste inte vara godis, chips och inte ens mat. Ledig tid, kommande sovmorgon, ljus, musik, film, samtal mm är fredagsmys för mig. Detta gör att ris och kyckling med ett glas bubbelvatten kan vara mat en fredag kväll. 
Video meliora proboque deteriora sequor

David

Äter alltid skaldjur på fredagar medan sambon skriker "Fredaaagmys" (fast det betyder: Mitt inte kvinnliga kräftmonster får släppas lös och det kommer flyga kräftskal över hela lägenheten när jag gluffar i mig dom som ett djur)

Mysan

Hemma hos oss brukar det bli morot och gurk dippning! En klart favorit hos mig och min pojkvän. Han har en tendens att äta lite mycket av alla gosaker som finns. Så ibland behövs lite nyttigare omväxling så brukar vi göra det istället.
Själv är jag inte så förstjust i chips och godis och sånt. Händer någong gång ibland om man är riktigt sugen!
Det är jätte gott att dippa grönsaker! =)

Christina

Håller med, det är både gott och fräscht att dippa grönsaker. Jag brukar också ta med bitar av stjälkselleri. Guacamole eller hummus är toppen att dippa i.

Ett annat gott snacks till rödvinet är bitar av inlagd (i olja) kronärtskocka till gott lantbröd. Eller riktigt bra serranoskinka eller pata negra. Det finns också väldigt goda italienska och spanska torkade korvar med t.ex örter att skiva upp till vinet.

Mysan

Eller en tzatsiki och grillad hallomi! MUUUUMS! Eller bara ost och kex. och Räkor! =)

Mickan

Video meliora proboque deteriora sequor

Psilander

Formellt fredagsmys är bojkottat hemma (storhandling på COOP Forum, Tacos, chips framför Dansbandskampen/ let's dance och avslutande slentriansex om man inte somnat av billigt bibvin :) ) - man kan ha en mysig kväll mitt i veckan, vilket är ofta mer behövligt. Fredagar brukar gå till en trevlig middag/ AW på stan med lite vänner och fix inför helgens begivenheter.

En bra myskväll är en tänd kakelugn, en god  champagne och lite delikatesser från M. seger i hallen. Gärna som förberedda snittar med små franska ostar, fois gras, kanske nån spännande charksak. Vill mna ha mer middag köper man ostron och hummer hos vår utmärkta fiskhandlare runt hörnet.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal