Marinera mera

Startat av Kari, 2007-07-04 13:04

Föregående ämne - Nästa ämne

Kari

2007-07-04 13:04 Last Edit: 2007-07-04 13:51 by elka
Jag brukar vara lite skeptisk till att marinera då det lätt bränner vid grillning, men..

Här om dagen så lyckades jag med fläskfilé i slantar, soya, olivolja, socker och lite allroundkrydda på ett sätt som förvånade mig och Hjärtat!

Till det åt vi ugns rostade tomater, potatisar, rödlök, gullök och färskrostad basilika(!), vitlök, olivolja och flingsalt med ett gott vin till.

Kari

Har hört att äpplejuice av märket Jo ska sätta bra smak på fläskkött, koncentrat, salt och peppar.

Hur gör Du Din marinad? Hur länge ska det ligga? Kylskåpet eller rumstemp?

crlhrv

Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Kari


Andreas

Elka, jag är lite skeptisk till marinad. Har du läst "Visst är det meningslöst att marinera kött någon längre tid" - tråden? http://matforum.nu/index.php?topic=33.0

Glace och rub (torrblandade kryddor) är nog mer 2007. ;)
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Flyttade vinprovningsdiskussionen till den nya tråden "Hur provar man vin?" i dryckesavdelnignen.
http://matforum.nu/index.php?topic=416.0

I denna tråd: Berätta gärna om din favoritmarinad och svara gärna på Elkas marinadfrågor ovan den som kan!
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

Äpplejuice i marinad vet jag ej hur det blir. Men däremot så blir det en fin och mustig smak i marinaden om man använder sig av en balsamico Äpplecider vinäger.
Jag brukar använda mig av Zetas balsamico och den har en mjuk fyllig smak av äpplen.

Andreas

Vad har du mer i din äpplecidervinägermarinad förutom vinäger?
Den som inte frågar får inga svar.

smakakarin

Det är faktiskt den marinad som jag älskar mest, och då har jag provat en hel del olika varianter. Mina proportioner på marinaden är ½dl soya, 2 tsk allroundkrydda, 2 tsk olivolja samt 4 tsk socker (honung funkar också men då bränner köttet lättare!). Man kan även variera den här marinaden genom att pressa i färsk vitlök, krydda med mejram och timjan eller ingefära. Basen är dock alltid densamma.

Citat från: elka skrivet 2007-07-04 13:04
Jag brukar vara lite skeptisk till att marinera då det lätt bränner vid grillning, men..

Här om dagen så lyckades jag med fläskfilé i slantar, soya, olivolja, socker och lite allroundkrydda på ett sätt som förvånade mig och Hjärtat!

Till det åt vi ugns rostade tomater, potatisar, rödlök, gullök och färskrostad basilika(!), vitlök, olivolja och flingsalt med ett gott vin till.

Urban

Välkommen till forumet Smakakarin!.

Honung är gott i marinad... Men bränner lätt vid som du säger. Nu för tiden så använder jag ingen honung i mina marinader längre, vill jag ha sötma tex.till  kyckling där det passar bra så väljer jag hellre att sätta på en söt Glaze i slutet av grillningen.

annamaria

Jag har idag fått hem 3 förpackningar av "Lilla grillpaketet" (57 kr) från aromia.se tyckte det var bra Mors dags presenter. Tur att man är Mor själv så jag också fick ett  ;).

Är det någon som har testat aromias produkter innan - jag har det inte?

Men nu så...köpte en cheddarmix också - som skulle vara till gratänger osv - den kostade en tia så jag var tvungen att testa.

Följande ingick:

1) Dipp Vitlök.
Kryddmix till dipp, sås eller dressing.
2) Grekisk kryddmix.
För marinering av t.ex. lammkött, grillspett och kyckling. Även god till gratänger.
3) Grill Fisk.
Kryddmix till grilladfisk.
4) Grill Honung.
Till marinader och på kött och fisk.
5) Grill Vitlök & Ört.
Till fisk och kött.
6) Kryddsmörmix: Grill.
Till kryddsmör till det grillade.


Här är det lilla paketet: http://www.aromia.se/produkter/kryddorpaket.htm

Andreas

Vad innehåller de för något, bara vanliga kryddor eller något mer ovanligt / märkvärdigt?
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

Nu ligger dem i fina cellofanpaket så jag ser inte alla förteckningar. Grill honung innehåller salt,paprika,lök,socker,vitlök,tomat,honungsarom,rökarom och E621. E - är det konserveringsmedel? Ingen glutamat i alla fall. Denna cheddar-variant innehöll glutamat och så är den knallgul av gurkmeja. Vi får se hur de smakar. De går att antingen använda som marinader eller som kalla såser eller dip - även kryddsmör. 

crlhrv

annamaria: E621 är glutamat :)
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

annamaria

Vad less jag blir  >:(!! Ja ja det är väl bara och äta och förtränga. Undrar varför det står utskrivet glutamat på en påse och ett E-nummer på den andra.

Lyman

Märkning av glutamat som enbart glutamat eller som E-kod i innehållsdeklaration på våra kryddor skilljer sig åt för att vi har olika underleverantörer. Vi ska försöka ändra på detta så att det framgår tydligare.
Förmodligen kommer det stå både Glutamat och E-nummret för den aktuella tillsatsen.
E-koder för olika sorters glutamat är E620 - E625.

Bloggen kryddburken har en artikel/undersökning om glutamat som Aromia deltog i tidigare i år på
http://kryddburken.wordpress.com/2008/02/04/glutamat-leverantorer-pa-natet/

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal