30% tarmbakterier, 4% salmonella i örter & grönsaker fr. Thailand - upphetta!

Startat av Andreas, 2010-04-14 19:24

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Av närmare 493 prover tagna av Livsmedelsverket och kommunerna på färska kryddor och bladgrönsaker från Asien förra året, varav 90% från Thailand, innehöll 4% salmonella och 30% tarmbakterien E. coli. Mats Lindblad, riskvärderare på Livsmedelsverket: "-Bakterierna dör om man hettar upp dem till över 70 grader, det vill säga använder kryddorna och grönsakerna i matlagningen."

http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/salmonella-inte-ovanligt-i-bladgroensaker-fraan-thailand-395394
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

"Många av produkterna importeras i små mängder och används av etniska grupper som kan förväntas veta hur produkterna ska hanteras för att vara säkra" står det i artikeln.
Hoppas det är privatpersoner som själva äventyrar sin hälsa. Jag vill då inte gå på en asiatisk restaurang där man dekorerar maten med råa, gröna blad >:(

Hasse

Tarmbakterier på grönsaker låter onekligen konstigt. Hur har de hamnat där? Kan det ha att göra med att man använt förorenat vatten till bevattningen? Eller fåglar som lämnat träck på grönsakerna?

Måste man upphetta grönsakerna för att de ska vara säkra, eller räcker det att skölja dem noggrant?

annamaria

Citat från: Hasse skrivet 2010-04-15 18:45
Tarmbakterier på grönsaker låter onekligen konstigt. Hur har de hamnat där? Kan det ha att göra med att man använt förorenat vatten till bevattningen?


Har också funderat över det. För ett antal år sedan blev jag sjuk i Turkiet - fick Camphylobacter samt en annan levande varelse i magen. Efter det så säger min magdoktor alltid - ät vad du vill men se till och skölj dina grönsaker själv. Ät ingen sallad som finns på tallrik från restaurangköket. Då menar jag utomlands generellt, inte här.

Fröken Dill

Trist! Den asiatiska koriandern är mycket mer smakrik än den trista svenska, krukodlade. För att inte tala om krispig pac choi och fina vårlökar. Jag tänker hädanefter hetta upp när det fungerar och annars skölja ordentligt. Nu när säsongen startar här hoppas jag på egenodlat!
Hälsar fröken Dill

Mickan

Jag är övertygad om att det är förorenat vatten som är orsaken. Både i form av bevattning och förlupet avlopp.

Jag handlar dessa grönsaker då och då i mitt lokala kinalivs och sköljer mycket noga. Ska erkänna att jag därtill vill ha dem tillagade för att vara på den säkra sidan.
Video meliora proboque deteriora sequor

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal