Kul ställen i Småland och Blekinge?

Startat av agnetasch, 2010-07-22 10:07

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch

I augusti ska mannen o jag bila lite i Polen. Vi tar färjan mellan Karlskrona o Gdynia. Från Göteborg kör vi till Falkenberg där vi äter en sen lunch på Laxbutiken. Sedan svänger vi in vid Halmstad, kör via Simlångsdalen till Strömsnäsbruk, Älmhult, Karlshamn, Ronneby o slutligen Karlskrona.
Båten går 21.00 på kvällen så vi har gott om tid att dricka kaffe, äta glass o titta på vackra vyer på vägen.
Är det något man inte bör missa längst denna väg? Något trevligt fik? Nån udda sevärdhet? Extra god glass? Rolig butik? Någon som har ett tips?

crlhrv

2010-07-22 10:36 #1 Last Edit: 2010-07-22 10:45 by crlhrv
Vi körde just den vägen för några år sedan och stannade på ett litet fik/hantverksgård någonstans där i krokarna. Jag köpte tre små tennugglor och min reskamrat köpte en kapsylöppnare gjord av en gammal järnvägsspik. Vi åt hemgräddade våfflor med glass. Riktigt mysigt lite ställe alldeles bredvid huvudvägen. Jag ska försöka lista ut vart det ligger..kan bli svårt!
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

crlhrv

Strax efter Skedala ligger Pölen, stanna där istället :D
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

webguide

Utanför Ronneby ligger Skärva, väl värt ett besök, om inte annat för deras ekobutik där du sköter betlaning och växling själv om ingen personal är i butiken (!). Kul konept och de har en hel del intressanta råvaror av mycket hög klass. Det finns ett fik där och det ligger väldigt vackert!
Karta: http://maps.google.se/maps?hl=&rlz=1B7GGLL_svSE381SE381&um=1&ie=UTF-8&q=sk%C3%A4rva+ronneby&fb=1&gl=se&hq=sk%C3%A4rva&hnear=Ronneby&ei=ol9ITNLfPMeHsAbg4MTlDQ&sa=X&oi=local_group&ct=image&resnum=1&ved=0CBwQtgMwAA

annamaria

Ta svängen över Öhrs lantcafé: http://www.lantcafe.se/
Supermysigt och väldigt gott. Mysig blomsterhandel bredvid finns också. Innan fanns det även en lanthandel - också mycket mysig. Vet inte helt hundra om den är kvar.

agnetasch

Tack för tipsen! Det här kommer att bli en innehållsrik resa.

-Var det i Polen ni var på semester?
-Nej, Pölen sa jag ju, Pölen.

;D

annamaria

Har idag återigen besökt Sveriges bästa dansk! Underbart god mat, billigt, mycket mat på tallriken och trevligt bemötande. Ta en tur till Strömbergshyttan. Ligger mellan Växjö och Kalmar.

http://www.lunchstugan.com/Hjem.html

Psilander

I Karlskrona så kan föjlande ställen besökas med äran i behåll
- Två rum och kök. Fondue är specialiteten
- Glassiären. Glassbar med bautaglassar. En samk innebär tre kulor glass.


agnetasch

Vi gjorde ett besök på Glassbåten i Karlshamn under vår "polska resa" Nyss läste jag att den sjönk i september 2010 "Nu har det blivit en ubåt" säger ägaren Roger Karlsson. Han lovade dock att den skulle bärgas o på nytt användas som glasservering. Hoppas att så har skett; det var en kulinarisk upplevelse :D

jen2000

håller med annamaria. lantcafé är väldigt mysig och fint. går dit ofta med vännerna.

jen2000

2012-02-10 11:55 #10 Last Edit: 2012-02-10 16:59 by Hasse
annars om du har vägarna förbi ronneby kan du besöka restaurang blekan. de har den bästa pizzan i hela världen. många olia smal och välja på. själv pluggade jag där i fyra år många år sen. så den restaurangen rekommenderar jag starkt. i början då jag var ny var jag en dag på biblioteket och sågt restaurangens visitkort och jag sa till mig själv att jag måste prova nångång. och vi gick dit med vännerna varje fredag....värt ett försök.

Aita

När man helt utmattad rest genom Småland och når Lammhult kan den uthungrade med fördel stanna till vid Lammhults Värdshus. Mmm vilken smaksensation! Rejält. Småländskt. Mysigt.

Skogis

Tillbringade helgen som gick i Påskallavik.
Gästgiveriet var en glad upplevelse med god mat och pratstunder med kock och ägare.
Egengjorda isterband med stuvade skärbönor till lunch satt inte fel.

Undrar om jag får kocken att någonsin prova kallrökta kålblad till kåldolmar, tipsade om det iallafall :)

agnetasch


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal