Jägarskinka?

Startat av Andreas, 2010-09-02 13:48

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Dagens tidning innehåller denna annons. Vad menas med jägarskinka, äter jägare nåt speciellt slags skinka? ???
Den som inte frågar får inga svar.

Mickan

Det kanske är vådaskjutna jägares skinkor  ???
Video meliora proboque deteriora sequor

Kari

Ser ut som vanlig nätad skinka. Gissar att den är hårdrökt och då tycker Pärsons att det ska på ett annat namn, ett tuffare.

Andreas

Mmm kanske är det bara så att de tycker att jägare låter tufft.  8)

Fast jag kan inte låta bli att tycka att det låter som om jägaren ändå skulle ha nåt med skinkan att göra, inte då jägarens egen skinka :) utan att det skulle vara något som jägaren skjutit, det vill säga vildsvin,men det är det ju knappast.

Eller menar Pärsons att jägare tillagar sin skinka på något speciellt sätt?  ???
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Scan har (hade?) Jägarbacon, ett bacon med kraftig röksmak som "gör sig lika bra vid lägerelden som hemma"
Säkert tycker både Scan o Pärsons att det behövs lite hårdare rökning (mer rökaromer?) för att en råbarkad kraftkarl som en jägare ska uppskatta varan.
Fast vad ska jag säga om min egen jägare? Han är väldigt förtjust i kalvkorv ;D

Andreas

Vad är kalvkorv?

Men hmm flera röster på att "jägar-" betyder kraftig röksmak alltså. Hmm då ligger det kanske något i det.
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Kalvkorven är falukorvens mesiga halvbror. Jag blev förvånad när du inte kände till kalvkorv men sen läste jag detta: " Kalvkorven är en riktig klassiker och en äkta Göteborgsdelikatess som tillverkas enligt eget originalrecept" Den kanske inte är så himla vanlig i resten av landet.

Andreas

Mesigare än falukorv! :o Är den faktiskt gjord på kalvkött så som det låter?

Var tvungen att köpa en jägarskinka när jag handlade igår. Innehållsförteckningen lyder: Skinka, koksalt, antioxidationsmedel (E325, E301, E331), druvsocker, socker, stab. medel (E452), konserveringsmedel (E250). Varmrökt." Man kan alltså utesluta att jägarskinka betyder att den är lagad "så som jägaren själv skulle laga skinka".

Och i affären såldes även jägarkorv... frågan är om inte "jägar-" egentligen betyder "sånt som vi hoppas sälja åt jägare att ha i matsäcken nu när det börjar bli jaktsäsong".
Den som inte frågar får inga svar.

johanbe

Man måste överhuvudtaget vara väldigt försiktig och uppmärksam när man köper korvar och skinkor. De innehåller ganska ofta produkter och biprodukter som inte skulle gå att sälja på annat sätt. Jag vet inte, men jag tror inte, att jägarna själva skulle hälla i en massa socker, stabiliseringsmedel och konserveringsmedel.
Matpolisen Johan
http://matpolisen.wordpress.com

"The act of feeding someone is an act of beauty, whether it's a full Sunday roast or a jam sandwich, but only when done with love." - Matt Preston.

Andreas

Precis, det var det jag menade när jag skrev att jägarskinka knappast betyder att den är lagad så som jägaren själv skulle laga skinka.

Hur som helst, nu har jag smakat på den och jodå den smakar mycket rökt, dessutom är den nästan löjligt saftig, vilket å ena sidan kan uppfattas som positivt å andra sidan som onaturligt konstgjort. Jag vacklar lite.

Jägarskinkan tappar rejält med vätska när man steker den. Slängde ner en smörklick i en gryta, fräste schalottenlök en stund och så strimlad skinka ytterligare en stund. Sen i med lite mjöl, grädde och peppar och det blev i alla fall en fullt ätbar skinksås till lunchpastan i söndags.
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

Har du en bit kvar och steker igen, väg före och efter.
Jag köpte en gång stekfläsk som jag reklamerade efter tillagning pga av att den tappade enormt i storlek och vikt.

Andreas

Bra tips! Men har du (eller nån annan) något hum om hur mycket vikttapp som egentligen är acceptabelt?
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

Inte en susning, det beror på så många parametrar. Men om du väger innan och efter då har du ett referensvärde på "fulskinkan" som blir lätt att jämföra mot annan skinka.
Vad är då annan skinka? Skinka naturell? Flintastek är iofs skinka men den är väl tryckimpregnerad med massa jox.. 

Andreas

Hmm hmm bra funderingar, men det känns nästan som ett helt eget projekt att reda ut det här med vikttapp i olika produkter.
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

Ja, projekt med stort P.
Jag ska steka Scans nya barnvänliga falukorv idag, ska jag börja datainsamlingen? Det behöver inte göras extremvetenskapligt om du är med på mitt tänk :)

Kari

Fortsättning i "Hur mycket får/kan en råvara tappa i vikt?" http://matforum.nu/index.php?topic=4029.0;topicseen

Kari

Pappa hade köpt jägarskinka på Willys :) Jag bad han steka men kom på att det inte finns något exakt våg på landet..

Andreas

Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Jägarfarsoten sprider sig, idag annonserar Ica Kvantum om grillat jägarfläsk.
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal