Hur länge klarar sig osten?

Startat av Jonna, 2010-08-12 14:41

Föregående ämne - Nästa ämne

Jonna

Hej!

Hoppas att någon smartis här kan hjälpa mig.

Jag ska flyga hem från Finland om några dagar. Skulle vilja ta med mig finsk ost (liknande mozzarella, fast "hårdare") och undrar nu hur länge den klarar sig utanför kylskåp utan att bli dålig, eller äcklig?

Eftersom att jag ska flyga finns ingen möjlighet till kylväska. Vad jag förstått så brukar det incheckade bagaget hållas ganska kallt.. Allt som allt skulle osten vara utanför kylskåp ca 6 timmar. Går det?

För visst finns det inga regler emot att föra över livsmedel mellan två länder som Sverige och Finland? (Tänker på USA, Australien osv, där livsmedel oftast inte för komma in i landet från andra länder).

Tacksam för svar!

/Jonna

agnetasch

Förra veckan handlade jag dessertostar (brie, blåmögel m.m) i Tyskland klockan nio på morgonen. Dom låg i bilen tills vi kom hem klockan nio på kvällen, alltså 12 timmar i en temperaturen på 20-21 grader. Det var inget fel på dom. Jag brukar göra så o det har hittills gått bra.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal