Smak eller doft?

Startat av johanbe, 2010-09-21 09:07

Föregående ämne - Nästa ämne

johanbe

Vad är viktigast för dig när du lagar mat eller äter? Smaken eller doften?
Matpolisen Johan
http://matpolisen.wordpress.com

"The act of feeding someone is an act of beauty, whether it's a full Sunday roast or a jam sandwich, but only when done with love." - Matt Preston.

Krista

Sinnena är ju i samverkan, men det måste bli smaken: det går ju att käka goda saker som luktar ubb men det är svårt att äta goddoftande saker som smakar blä.

Mickan

Video meliora proboque deteriora sequor

David

Smaken. Doft är tunt och vattnigt, smak är mer fysiskt greppbart. Det är inte alls like tillfredställande att sniffa på någonting som att äta det. Är i och för sig inte speciellt konstigt att kroppen blir mer belönad av att äta, annars skulle vi ju sniffa oss till döds istället för att äta upp steken.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal