Långpannebanankaka

Startat av Linnea__, 2010-10-05 11:23

Föregående ämne - Nästa ämne

Linnea__

Hej!

Jag tänkte baka en banankaka idag. Jag behöver fråga någon som är duktig på konverteringar om en sak. Här är vanlig banankaka jag försökt göra om till långpannestorlek. Jag har alltså räknat på en helt vanlig kaka och ändrat proportionerna. Vad är det mer jag skall tänka på, utöver kortare gräddningstid?

Kan ni se om de här volymberäkningarna stämmer? Står de sig i proportion till en långpanna på 40x30 cm? Verkar det rimligt? Jag vill ju inte att pannan skall svämma över när det jäser i ugnen!


Originalkaka:

2-3 bananer
2 ¼ dl strösocker
100g margarin
3 ¾ dl vetemjöl
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 ägg


Långpanneversion:

7 - 9 bananer
7 ¼ dl strösocker
325g margarin
12 ¼ dl vetemjöl
5 tsk bikarbonat
1 msk bakpulver
2 msk vaniljsocker
3 ¼ dl mjölk
6-7 ägg

Tack för all hjälp, det uppskattas verkligen!

Linnea

Kari

Hej Linnea  ;D

Är volymen på långpannan ca tre gånger den ordinarie? Hur som, här behövs en bananexpert - jag *tror* att långpanneversionen blir tung, kommer den orka upp med tanke på hur mycket bananer det är i?

Jag skulle göra tre vanliga istället :)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal