Sveriges Mästerkock - TV4

Startat av Kari, 2010-12-07 12:03

Föregående ämne - Nästa ämne

Kari

OT: Ska vi inte starta andra trådar för Morberg mfl där vi kan prata om huruvida dem har alla "pommes på tallriken" etc?

Plz.

Andreas

Citat från: Kari skrivet 2011-01-29 21:10
OT: Ska vi inte starta andra trådar för Morberg mfl där vi kan prata om huruvida dem har alla "pommes på tallriken" etc?


Jag har också tänkt tanken att Morberg kunde fått en egen tråd, men samtidigt är Morberg en stor del av programmet, är det inte lika relevant att diskutera honom som tävlingsdeltagarna då man diskuterar programmet?
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Citat från: Karolina skrivet 2011-01-29 19:09
Åh, jag håller verkligen med! Satt som klistrad framför Australiens mästerkock. Och favoriten vann dessutom.


Jag har inte sett nåt av de utländska mästerkock-programmen, är de väldigt långt ifrån den svenska versionen så här långt? Och tror ni att det svenska programmet har förutsättningar att bli som det australiensiska i takt med att vi kommer längre in i tävlingen?
Den som inte frågar får inga svar.

Helge

Andreas, det australiska programmet var suveränt, det bästa jag sett i matlagningsgenren. Mycket hänger på programledarna, de hade mycket sympatiska och kunniga sådana. Dessutom var det mycket matlagning. Den svenska serien har ju inte mer än börjat (med uttagningar) så det är kanske för tidigt att döma ut den men jag har svårt att tro att den kan komma att matcha den australiska. Hoppas jag har fel!
/Helge

Karolina

Citat från: Andreas skrivet 2011-01-30 15:01
Jag har inte sett nåt av de utländska mästerkock-programmen, är de väldigt långt ifrån den svenska versionen så här långt? Och tror ni att det svenska programmet har förutsättningar att bli som det australiensiska i takt med att vi kommer längre in i tävlingen?


Jag är helt med Helge där, jag tror inte att det svenska kan bli lika bra. Det verkar inte alls lika fokuserat på maten! Sedan är domarna inte lika sympatiska, kunniga och skräckingivande på samma gång. Jag gillade inte den amerikanska versionen heller, men Ramsay och Morberg har ju lite samma stil.

phila54

Citat från: Karolina skrivet 2011-01-30 18:09
Jag är helt med Helge där, jag tror inte att det svenska kan bli lika bra. Det verkar inte alls lika fokuserat på maten! Sedan är domarna inte lika sympatiska, kunniga och skräckingivande på samma gång. Jag gillade inte den amerikanska versionen heller, men Ramsay och Morberg har ju lite samma stil.


Dock är väl skillnaden mellan Ramsay och Morberg 13 Michelin stjärnor :)
Men tror att det kanske blir bättre när de väl börjar laga mat, jag hoppas på det i alla fall. Dock skulle jag vilja så ett slag för Top Serien, och Top Chef Masters där är det mycket matlagning hoppas de gör en svensk variant av det. Skulle vara roligt att se, speciellt Top Chef Masters Morberg mot Aujalay :)

Karolina

Citat från: phila54 skrivet 2011-01-30 20:40
Dock är väl skillnaden mellan Ramsay och Morberg 13 Michelin stjärnor :)
Men tror att det kanske blir bättre när de väl börjar laga mat, jag hoppas på det i alla fall. Dock skulle jag vilja så ett slag för Top Serien, och Top Chef Masters där är det mycket matlagning hoppas de gör en svensk variant av det. Skulle vara roligt att se, speciellt Top Chef Masters Morberg mot Aujalay :)


Jo, jag syftade mest på skrävla och skrämmasgrejen. ;)

Andreas

Nu ska ni få höra, idag rapporterar Aftonbladet att flera av amatörkockarna i Sveriges Mästerkock är matproffs. En som tydligen är extra professionell är Laleh Maghonaki, 44. "Hon driver företaget Folklink där hon håller kurser i matlagning på persiskt vis. Utöver matlagningskurserna har hon bland annat gjort en folder med recept åt Arla och har även fått sina mattips publicerade i Aftonbladets Mat & vin. Dessutom har hon för några år sedan gästat "Nyhetsmorgon", "Godmorgon Sverige", "Go kväll" och ett program i BBC World." http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article8500593.ab

Sen var det matsvinnet i programmet, här intervjuar Louise Epstein i Epstein i P1 Ebba Adielsson, exekutiv producent för Sveriges Mästerkock om det: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4058&artikel=4315549

-Vad händer med all den här maten som är med i TV4:s mästerkock?
-Om vi ska titta på gårdagens program där det då var lax och en hel del ägg som knäcktes
så åts den faktiskt upp av teamet dan därpå, man gjorde lunch på allt det.
-Men hur stort team har ni, det var 40 laxar.
-Ja men det är ett väldigt stort team kan jag säga.
-Men en lax väger ju säkert 3-4 kilo, det var stora laxar, och en normalportion är 150 gram.
-Ja men det var även deltagare och jurymedlemmar och allsköns människor som var där. Och det var säkert inte bara dan därpå utan dan efter. Alltså produktionen har verkligen försökt tänka så långt det bara går på att hålla nere svinnet. Givetvis så har det slängts lite grann men just laxen och äggen åts absolut upp. ... I övrigt så den maten som lagades under utmaningarna, så fort kamerorna slockande så var ju teamet framme och käkade upp maten för det var också väldigt gott.
-Den här laxen då, vad var det för slags lax, var den miljöklassad?
-Eh ja, det ska den ha varit, absolut.
-Ekologisk lax?
-Ekologisk lax.
-Det har ni budgeterat då för, ekologiska råvaror?
-Ja, det förusätter jag att så långt det är möjligt så har man använt ekologiska matvaror.
Louise avslutar intervjun men Ebba vill tillägga:
-Jag vill bara säga också att där var ett stort skafferi, och hela det här skafferiet, där blev det en hel del över sen när produktionen var slut. Och allt det skänktes till stadsmissionen som dom blev superglada över. Så även där har vi liksom försökt göra så mycket som möjligt.

Visst låter det bra! Men stämmer allt Ebba Adielsson säger? Jag har bestämt för mig att jag såg hur stora skålar med knäckta ägg hälldes i en sopsäck? Och är hon verkligen helt övertygande när hon pratar om allt teamet äter upp och de ekologiska råvarorna?
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Förra veckans avsnitt såg jag mindre än hälften av, alldeles för lite matlagning och alldeles för mycket tid till att gå igenom vilka som gick vidare och inte. Störst behållning var nog att höra en deltagare säga "Att Per Morberg tycker dragonkvisten är sexig betyder väldigt väldigt mycket". Men nu är ju äntligen kvalet slut och ikväll börjar det på riktigt, kanske blir det mer sevärt nu?

I kvällens avsnitt gråter 21-åriga Jessica Frej över risotto och taxichaffisen Andreas Wennborg från Helsingborg sticker ner händerna i 90-gradig potatis och knådar gnocchi. http://www.dt.se/noje/article888968.ece

Citat från: Hasse skrivet 2011-01-28 17:25
Om det inte vore för frånvaron av Agneta Sjödin, Gunde Svan och den där tönten i tornet, så är programmet förvirrande likt "Fångarna på fortet".   ;)


Var tvungen kolla upp vad det egentligen är för "fort". Och här är svaret "Sveriges Mästerkock sänds från Gävles gasklockor"

http://www.gavle.se/Kommun--politik/Press-och-informationsmaterial/Pressmeddelanden/Pressmeddelandemapp/Sveriges-Masterkock-sands-fran-Gavles-gasklockor/
http://www.gavle.se/Uppleva--gora/Kultur/Kultur--och-aktivitetshus/Gasklockorna/

Programen spelades in under 4 dagar i oktober förra året och medhjälpare var sju elever från Polhemskolans hotell- och livsmedelsprogram som fick städa och diska åt deltagarna. Eleverna skulle få 990 kronor i statistlön men 12/1 hade de fortfarande inte fått några pengar.

http://gd.se/nyheter/gavle/1.2450340-elever-fran-gavle-hjalper-blivande-masterkock
http://gd.se/nyheter/gavle/1.2643074-polhemselever-bakom-kulisserna-i-tv-program
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

Jag var tveksam i början men nu tycker jag programmet är roligt att se! Gillar när dem får "tänka" själva. Inte lika roligt när dem får recept.

Andreas

Jag tycker fortfarande det är alldeles för lite matlaging, fick matlagningen ens 10 minuter i gårdagens avsnitt?  :(
Den som inte frågar får inga svar.

Karolina

Citat från: Andreas skrivet 2011-02-02 10:17
[...]

Visst låter det bra! Men stämmer allt Ebba Adielsson säger? Jag har bestämt för mig att jag såg hur stora skålar med knäckta ägg hälldes i en sopsäck? Och är hon verkligen helt övertygande när hon pratar om allt teamet äter upp och de ekologiska råvarorna?


Om laxen hade varit ekologisk skulle hon nämnt det först av allt tror jag, det låter inte alls övertygande som hon lägger fram det nu.

Wolfman

Sedan tycker jag att Jessica inte riktigt platsar även om hon verkar ha bra koll. Problemet med henne är hennes attityd. Hade hon varit i mitt kök så hade det blivit mycket bråk.

Karolina

Citat från: Wolfman skrivet 2011-04-07 13:36
Sedan tycker jag att Jessica inte riktigt platsar även om hon verkar ha bra koll. Problemet med henne är hennes attityd. Hade hon varit i mitt kök så hade det blivit mycket bråk.


Jessica var min favorit, just för att hon var lite softare än alla de andra. Trist att hon inte gick längre.

Wolfman

Sry! Jag menade Jennie (hon som är i final). Visst! Kör med ganska förutsägbar stil för det "moderna". Vi vet ju dock inte hur det smakar, men jag tror nog att di tre kan avgöra :). Men som köksa vete hundan om jag hade klarat av henne. Dåliga hygienvanor och attityd - tag bara "Å så fuckar han upp köttet" Hon var ju själv med och bestämde att de skulle "försteka" biffarna - att ingen stoppade dem är för mig en gåta. Att sedan dryga sig med att skylla på andra går fetbort i min värld.

Karolina

Ja, det är lite upplagt för att man ska tycka illa om Jennie. Det är svårt att veta hur mycket det är att producenterna klippt "elakt" och hur mycket hon bara är taskig. (T ex den scenen när någon åkte ut och alla grät, och så klipper de in en närbild på Jennie som står och ser ond ut, haha.)

Jag tycker att hon verkar laga sjukt trist mat också, men det har hon ju gemensamt Louise. Varför lagar två unga tjejer så mycket gubbmat? Är det för att juryn ska gilla det, eller ser trenden ut så just nu?

Wolfman

Håller helt med. Även om maten skulle smaka bra, vilket vi trots allt inte kan veta, så är den ganska förutsägbar och trist. Sedan om de vinklar kvittar för man kan inte säga att Åke "fuckade" upp köttet när hon själv var med på att försteka det. Sedan ser hon så sliten ut, redan i den unga åldern.

Mickan

Video meliora proboque deteriora sequor

Karolina

Citat från: Wolfman skrivet 2011-04-18 11:40
Håller helt med. Även om maten skulle smaka bra, vilket vi trots allt inte kan veta, så är den ganska förutsägbar och trist. Sedan om de vinklar kvittar för man kan inte säga att Åke "fuckade" upp köttet när hon själv var med på att försteka det. Sedan ser hon så sliten ut, redan i den unga åldern.


Men det där med att hon ser sliten ut undrar jag lite över. Det verkar ju som att det finns något slags sminkteam, och att de andra deltagarna blir sminkade, men att Jennie får ha sina påsar under ögonen och vinterspruckna läppar kvar. But why? Är det för att man ska gilla henne mindre? Konspirationsteoretikern i mig tror det!

Andreas

Boken Sveriges mästerkock kan köpas på torsdag! "Boken som ger dig allt om maten, personerna och de hemliga knepen!" På framsidan står "14 deltagare - 3 domare - 1 vinnare - de bästa recepten"

Citat från: Karolina skrivet 2011-04-19 09:53
...de andra deltagarna blir sminkade, men att Jennie får ha sina påsar under ögonen och vinterspruckna läppar kvar. But why? Är det för att man ska gilla henne mindre? Konspirationsteoretikern i mig tror det!


Det är väl snarast en dramaturgiregel att framställa vissa i dålig dager i dokusåpor som denna...
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal