Är fibrer lika nyttiga oavsett koktid?

Startat av Andreas, 2010-12-16 11:10

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Med anledning av följande dialog ur tråden Hur fint bör buljongrotsaker skäras?:

Citat från: Krista skrivet 2010-12-15 11:39
Vissa slänger ju bort rotsakerna efter att de gjort sitt jobb och smaksatt buljong, men jag käkar upp dem (varför slänga mat?) så därför blir det i lagom ätbitar typ 3 cm stora bitar.


Citat från: Andreas skrivet 2010-12-15 15:36
Klokt inte slänga mat, frågan är om det är kvar just nåt näringsvärde i grönsakerna då de så att säga är urkokade?


Citat från: Krista skrivet 2010-12-16 09:20
Fibrerna är ju kvar. Sk lösliga finbrer som finns i grönsaker är nyttigt (nyttigare än olösliga som finns i t ex grahamsmjöl).


Är fibrer lika nyttiga oavsett hur länge de kokas?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal