Modernist Cuisine

Startat av Gilius, 2011-02-07 12:01

Föregående ämne - Nästa ämne

Gilius

En enorm kokbok kommer i mars, verkar otroligt genomarbetad.
Mer info finns på http://modernistcuisine.com/
Boken diskuteras på http://forums.egullet.org/index.php?/topic/130414-modernist-cuisine-by-nathan-myhrvold-chris-young/
Och nu börjar de som fått tillgång till förhandsex på nätet att laga från den på http://egullet.org/p1786742

Skall bli intressant att se om denna bok är så bra som påstås, vem har beställt ?

/gilius

phila54

Verkar ju onekligen bra. 6 Volymer till ett ganska "saftigt" pris, 4400 på Adlibris och 450 Euro på Amazon.de. Så det blir nog att avakta lite även om den verkar bra. Man får ju ganska många andra böcker för 4400.

Andreas

Lustigt, jag stötte också på Modernist Cuisine i lördags när jag kollade runt på nätet, ja det verkar vara en mycket intressant bok. Gjorde en "halvvägs" förhandsbeställning via amerikanska Amazon för att se kostnaden, så här ser de siffrorna ut:

Items: $467.62
Standard International Shipping (averages 18-32 business days) $7.98
Expedited International Shipping (averages 8-16 business days) $12.48
Priority International Courier (averages 2-4 days)  $30.48
Väljer man "Priority International Courier" tillkommer "Import Fees Deposit $29.89", totalkostnaden blir då $527 eller SEK 3.412,22.

Lite osäker på "Import Fees Deposit", det motsvarar rätt väl svenska bokmomsen på 6%, men kan det vara det?
Den som inte frågar får inga svar.

phila54

Det borde vara den, men är lite osäker.
Dock kanske man skall vänta tills den kommer på Amazon.co.uk, där brukar böcker vara billigare än på amazon.de. Så då kan man jämföra priset där ifrån och från US.
Men fortfarande ett riktigt saftigt pris :)

Gilius

2011-02-07 14:52 #4 Last Edit: 2011-02-07 15:44 by Gilius
Kan vara läge att kolla priserna då de går upp och ned, beställde själv från amazon.ca och fick ett bra pris.
Nu är de upp på amazon.ca och ned på amazon.com, boken finns inte mer på amazon.co.uk men den fanns i förra veckan.

/gilius

phila54

Du får skriva en review när du väl fått den. Så man vet om det kan vara värt att öppna upp plånboken eller inte.

agnetasch

Eller scanna in sidorna o bjud oss på hela boken ;D

Andreas

Att scanna 2438 sidor är inte gjort i en handvändning. Och fy, så får man inte göra.

Citat från: phila54 skrivet 2011-02-07 15:02
Du får skriva en review när du väl fått den. Så man vet om det kan vara värt att öppna upp plånboken eller inte.


Som jag förstått det är denna bok för en matintresserad ungefär vad bibeln och koranen är för troende. Den försöker förklara sådant som knappt finns förklarat någon annanstans.
Den som inte frågar får inga svar.

Mickan

Om vi alla intresserade flyttar ihop i ett kollektiv behöver vi bara ett exemplar! Mina vänner skulle nog skratta gott åt att jag ens nämner ordet kollektiv  ;D
Video meliora proboque deteriora sequor

Gilius

Jag kan arrangera en läskväll för Lund/Malmö regionen :-)

/gilius

Gilius

Nu är det nära, är skickad skall dyka upp på måndag. Får offra en get till logistikguden så kanske den kan vara här till fredag.

/gilius

Andreas

Har du fått den än?! Är du nöjd? Vad blev totalpriset?
Den som inte frågar får inga svar.

Gilius

Supernöjd, mest imponerande bok jag sett, både vacker och innehållsrik. Sedan är ju vissa saker kanske inte för vanligt folk, men det mesta är definitivt mycket läsvärt. Totalen blev ca. 2800:- inkl frakt och moms (161:-).

/gilius

Andreas

Roligt höra du är nöjd! Har du lärt dig något nytt eller är det något avsnitt du tycker är extra bra?
Den som inte frågar får inga svar.

pejy

Här har du en länk till dom rättningar som hunnit komma ut.

http://modernistcuisine.com/about-modernist-cuisine/corrections-and-clarifications/

Är lite avis (egentligen mkt avis) på din bok. Lite ebb i kassan vad det gäller kulinariska inköp, köpte Matthias Dahlgrens senaste bok och håller på och plöjer igenom den men det blir nog en Modernist Cuisine vad tiden lider och om jag känner mig själv rätt :)

Rookie-T

http://www.ted.com/talks/nathan_myhrvold_cut_your_food_in_half.html

En liten film där han pratar om skapandet av boken plus lite annat. Skön gubbe
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

Robert021

Nu har jag också beställt mästerverket. Jag beställde från Amazon i England. Nu väntar jag 'spännt' på leverans.

Jag har insett att jag snart, mycket snart kommer beställa MC@Home också.
www.husihelvete.se - Nu över över 420.000 besökare.

janders

2012-09-19 19:43 #17 Last Edit: 2012-09-19 20:01 by janders
Citat från: Andreas skrivet 2011-02-09 10:32
Att scanna 2438 sidor är inte gjort i en handvändning. Och fy, så får man inte göra.

Verkligen fy på den person som den 2 april i år lade upp hela mästerverket på The Pirate Bay i en helt underbart fin inscanning! Så får man som sagt inte göra.  ::)

Robert021

Idag levererades mitt exemplar hem till dörren. Jag kunde ínte hålla mig utan var tvungen att skriva lite på bloggen. Jag la upp ett par bilder också på www.husihelvete.se
www.husihelvete.se - Nu över över 420.000 besökare.

Andreas

Nu finns Modernist Cuisine i appform! 80 dollar, 37 instruktionsfilmer och 1 683 bilder. Låter aningen ironiskt dock att den bara finns för Ipad och Iphone när upphovsmannen är fd. teknikchef på Microsoft. :)

http://www.idg.se/2.1085/1.534332/teknikchefens-kokbok-i-appform
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal