Dyrköpta kökstips/erfarenheter...

Startat av Tracey, 2007-07-12 02:34

Föregående ämne - Nästa ämne

Tracey

2007-07-12 02:34 Last Edit: 2007-07-12 02:36 by Tracey
Eftersom jag inte kan somna så kommer här några allmänna dyrköpta kökstips/erfarenheter som jag samlat på mig genom åren:  • Försök inte att poppa popcorn i en dammsugarpåse, även om mikropopcorn-påsarna tagit slut. Risk för kraftig rökutveckling samt upprörda föräldrar... (10 års ålder...)

  • Ställ inte en nybakad tårtbotten på svalning i fönstret, om du inte är absolut säker på att den står stadigt. Risk för att den hamnar i någon buske (alt i huvudet på någon arg tant...) (13 års ålder...)

  • Lämna inte julskinkan obevakad i köket om katt (eller annat djur) finns i hushållet... (15 års ålder...)

  • Förvara inte överbliven nyårsmat invirad i folie på balkongen. Såvida du inte vill göra måsarna extra glada...
    (17 års ålder...)

  • Låt inte midsommarbålen stå framme utomhus i flera timmar. Flugor o mygg som flyter omkring är inte så jättemysigt. (18 års ålder...)

Tilläggas bör väl att jag är lite äldre och visare idag, samt att det är genom sina misstag man lär sig. En sliten klyscha, men ack så sann!


Gonatt ;)


agnetasch

Hihi,känner igen en del.Helst det där med måsar.Var bjuden på kaffekalas till en vän med nyinköpt stuga i skärgården."Ska vi ta en titt i stugan innan kaffet?" Inte en mås inom 10 mils omkrets. "Nu går vi ut o fikar" trodde vi ja; flax,skrän o kakor som yrde i luften.Värdinnan hade lite salta kex i köket som vi fick trösta oss med.

Urban

Hahaha!! ;D. Poppa popcorn i dammsugarpåse!!..
När man är liten så är uppfinningsrikedomen obegränsad tydligen. ;D

Tack för ett gott skratt Tracey!.

jobro

2007-07-15 19:33 #3 Last Edit: 2007-07-15 19:35 by jobro
Jag kan nog hålla med om det där med julskinkan. Men i det här fallet så rör det sig om en hel nyrökt nyhängd Salami. Den var upphängd högt i ett fönster för att den skulle få torka, Det här hände hos min före detta flickvän. När en vecka hade gått så togs Salamin ner och skulle serveras. De hann ta 2 skivor, sen skulle de klä om sig inför att åka på en fest. Det var tydligen nån som fyllde jämt, och allt kunde ha slutat väl om det inte varit för ... deras grayhound. När de kom ner fräscht och fint uppstassade till tusan så ser de bara en liten salamislamsa mellan hundens tassar. Och i 3 veckor efteråt så fes hunden rutten vitlök...

crlhrv

Känn inte efter ifall spisplattan är varm genom att lägga handen på den (7 år)
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

agnetasch

Ät inte buljongtärningar heller,i tron att det är kolor(3 år)

crlhrv

agnetasch: hahaha vad förvånad man skulle bli!
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

agnetasch

Jag vet inte vilket som var störst,förvåningen eller besvikelsen. Tänk,där trodde jag att jag hittat en hemlig kola-gömma!
Hundar o obevakad mat ja;svågern hade en ovanligt stor o hårdhudad vorsteh en gång i tiden.Hunden lämnades ensam hemma med en kokande gjutjärnsgryta med kalops.När det shoppande paret återvänder hittar de ett snyggt avputtat lock,en mycket varm,nästa tom gryta(ett lagerblad låg kvar) o en diskret rapande hund under köksbordet.Hunden med asbestmun!

Andreas

Agneta: menar du att hunden klarade den heta kalopsen helt utan ens kortvariga munproblem?!  ???

Jag har också hundar o obevakad mat-erfarenheter: rulltårta på obevakat soffbord i kombination med unghund kan bara sluta på ett sätt. :)
Den som inte frågar får inga svar.

jobro

Hihi buljongen gjorde min dag. :D Det där med den varma gjutgärnsgrytan var ju rätt så festligt. En annan historia om den hunden som jag berättade om. Han var som sagt galen i käk, och om inte köksskåpen elektrifierades så var han garanterat där och käkade vad helst han kom åt. En gång så skulle min föredetta flickvän köras till tandläkarn. Och för att testa hunden så tog de bort hänglåset på den garderob som torrfodret förvarades i. Dörren ut till grovköket gick framåt, den hade hunden forserat. Dörren in i pannrummet gick bakåt, också den forserades. Därefter så hade hunden puttat undan en 100 kilo tung vedkorg som stod framför garderoben. När hennes mamma kom hem så stod hunden på huvet i torrfoderpåsen och käkade...

En annan gång så hade hunden lyckats att putta undan en tung stickmaskin som stod ovanpå en kastrul med 5 kilo älgkött. Gissa vad som hände. Den käkade upp allt!

agnetasch

Milde tid!Vilket födgeni.Vad hette den jycken;Bulldozer?
Ibland kan man ju be om det,som de nyblivna valpägarna som sågade av benen på soffbordet för att den lilla valpen inte skulle känna sig utanför familjens aktiviteter! (Sann historia) Därifrån skulle jag vilja ha en rapport om dyrköpta mat-erfarenheter.

Tracey

- Lägg inte din nyinköpta iPod bredvid varm spisplatta. *snyfta, snyfta, snörvla* :( (Idag, 12:15...)

Andreas

Ajdå trist. Smälte den helt? Du har ingen bild på eländet?
Den som inte frågar får inga svar.

Tracey


Citat från: Andreas skrivet 2007-07-26 17:11
Ajdå trist. Smälte den helt? Du har ingen bild på eländet?


Tack o lov inte. Det var bara sladden som smälte på ett par ställen, så det hade ju kunnat gå värre. Ska se ifall det går att köpa en ny sån.

(Syns nog inte så mycket på bilden)Andreas

Skönt då var det inte så farligt. (Det där skulle gå att laga med sidavbitare, lödpenna och lite krympslang/isoleringsband.)

Konstigt att ingen här på forumet har historier om kvarglömda spisplattor som orsakat bränder eller glömda hoptorkade stekar i ugnen. Men vi kanske inte är så glömska av oss. :)
Den som inte frågar får inga svar.

Tracey

Vill varna för att lägga kastrullock av glas i närheten av varma spisplattor! Resultatet kan bli att glaslocket spricker och att hela lägenheten sedan badar i vit, konstigt illaluktande rök.  :-\

Någon mer härinne i forumet som råkat ut för detta..?

Andreas

Vad var det jag sa om inte så glömska av oss? Nu har jag har dragit mitt strå till stacken av erfarenheter av varma spisplattor, idag lärde jag mig att man helst inte ska lägga sitt enkilos Barillaspaghettipaket på en påslagen platta... :(
Den som inte frågar får inga svar.

ena

Sätt inte på ugnen utan att kolla om någon ställt in nåt där...ugnsbakad teflonpanna luktar inget vidare...värst var nog skaftet som smälte rätt rejält...
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Filippa

Om det regnar, flytta för all del inte grillen närmare pappas stora panorama fönster (3-glas, 2,5x2,5 meter) för då spricker fönstret.....dyrt blev det men hurra ! för drulleförsäkring.

Eller lämna inte din 3-åring ensam med en tårtkartong full med minibiskvier som du köpt till din mans 40-års fest ....jag slickade av chokladen och gav de sega bottnarna till hunden som tacksam och väluppfostrad satt bredvid och tog emot. Sedan tvättade jag mig i hundens vattenskål. Mamma kunde inte göra annat än att skratta och hämta kameran. Än idag är jag inte så förtjust i bottnarna.....+30 år senare.

agnetasch


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal