bakterietillväxt nedkylning samt varmhållning

Startat av Zunna, 2011-03-20 18:39

Föregående ämne - Nästa ämne

Zunna

Hej!
Fundera på en sak...man har ju som högst 4 timmar på sig att kyla ned maten till 8 grader. Självklart bättre ju snabbare. men sen har man ju en gräns på 60 grader vid varmhållning eftersom int bakterier förökar sig i den temperaturen. men skulle det då va så farligt om man hade dålig varmhållning under några timmar då man har 4 timmar på sig i riskzons intervall under nedkylning? Eller har kall mat framme i rumstemp nåra timmar om man då ska äta det på en gång å int ställer in det i kylen?

Andreas

Välkommen till Matforum Zunna!

Tror inte det (förutsatt riktigt god kökshygien i övrigt) är farligt att ha dålig varmhållning under några timmar. Men då måste alla rester verkligen slängas bort, och det brukar man ju sällan vilja göra. Handlar det om en restaurang är det dessutom ofta flera personer inblandade, då är det lätt hänt att nån inte vet vad som gäller och så sparas dåligt varmhållen mat och så blir nån sjuk.
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal