Kladdkakemuffins

Startat av Pernilla Elmquist, 2011-03-15 09:35

Föregående ämne - Nästa ämne

Pernilla Elmquist

Jag ska baka kladdkakemuffins. Jag skulle vilja ha dem kladdiga och fluffiga. Jag vill att de ska stiga lite upp ur formarna. Jag är ingen bakexpert, så jag skulle bli SÅ glad om någon kan förklara muffinsbakets hemligheter. Hur gör man den bästa smeten? Tips och knep. Hur får man dem så där maffiga och fluffiga och saftiga som på alla kondis.....Need to know!
Pernilla i Mästerkocken

Karolina

Jag brukar göra de här: http://www.recept.nu/1.146021/leila_lindholm/efterratter/mjol/leilas_sota_kladdkaksmuffins

men jag har förstått att det anses ofint att baka Leilas saker här, så du kanske får bättre tips av någon annan  8)

Mickan

Jag skulle vilja ha dem kladdiga och fluffiga. J Hur får man dem så där maffiga och fluffiga och saftiga som på alla kondis..
[/quote]

Jag tycker att du måste börja med att välja om du vill ha dina muffins kladdiga ELLER fluffiga då detta inte går att kombinera. En klassisk kladdkaka är ju låg, kompakt och seg och även i muffinsform. Fluffighet får du om du vispar delar av ingredienserna fluffiga och det kan vara ägg och socker eller ägg och smör. Titta både på muffins och cupcakes när du läser recept. 
Video meliora proboque deteriora sequor

Krista

2011-03-16 08:30 #3 Last Edit: 2011-03-16 08:33 by Krista
Kladdiga och fluffiga, låter som en utmaning. Mina kladdkakemuffinsar brukar fluffa upp sig i ugnen för att sen sjunka ihop till små chokladvulkaner.

Jag gillar Leila, har för mig att jag bakat just det där receptet nån gång (minns tyvärr inte hur de blev dock). Sist jag bakade kladdkaka använde jag detta recept:
http://kalasgott.com/recept/kladdkaka-den-basta/

Gjorde som vanligt två små kladdkakemuffinsar vid sidan av huvudkladdkakan (vem orkar vänta med att provsmaka tills kakan stått i kylen över natten??), tog ut dem efter 10-12 minuter, blev jättebra! Ljumma kladdkakemuffins med ovispad flytande vispgrädde, mmm....

Eller du kanske snarare tänker på fluffiga chokladmuffins, såna som får en bullig topp? Min gamla muffinstråd kanske kan vara till hjälp då :)
http://matforum.se/index.php?topic=2968.0

Andreas

Ja kan man inte tänka sig något slags mellanting mellan kladdigt och fluffigt, dvs halvfluffigt och halvklibbigt?
Den som inte frågar får inga svar.

Karolina

Kladdigt nertill, fluffigt ovanpå och i kanterna låter ju som den perfekta kladdkakemuffinskombinationen. Om nom nom.

Pernilla Elmquist

Tack för tipsen!
Hittade ett recept igår där man mixade alla torra ingredienser för sig (även socker) och använde både mjölk och olja. De blev fantastiskt goda. Och kladdiga och lite fluffiga.  Här kan ni se resultatet och receptet. http://pernillaelmquist.se/2011/03/15/en-vanlig-hederlig-husmansmuffin/

Hälsar
MästerkockPernilla

Mickan

Undrar hur du definierar "fluffig" Pernilla. Har lite svårt att se att det receptet ger fluffighet. För mig är fluffigt fyllt med luft, mjukt och poröst.
Video meliora proboque deteriora sequor

Andreas

Citat från: Karolina skrivet 2011-03-16 11:00
Kladdigt nertill, fluffigt ovanpå och i kanterna låter ju som den perfekta kladdkakemuffinskombinationen. Om nom nom.


Skulle man kanske kunna grädda dem med endast övervärme?
Den som inte frågar får inga svar.

Krista

Citat från: Pernilla Elmquist skrivet 2011-03-16 12:22
Tack för tipsen!
Hittade ett recept igår där man mixade alla torra ingredienser för sig (även socker) och använde både mjölk och olja. De blev fantastiskt goda. Och kladdiga och lite fluffiga.  Här kan ni se resultatet och receptet. http://pernillaelmquist.se/2011/03/15/en-vanlig-hederlig-husmansmuffin/

Hälsar
MästerkockPernilla


Såg supersmaskiga ut! Gillar inte heller evil twin-varianten utan vill ha just den där mer fluffiga kupolformade :)

Karolina

Citat från: Andreas skrivet 2011-03-17 09:09
Skulle man kanske kunna grädda dem med endast övervärme?


Kanske en stund? Och vispa äggen mycket samt blanda smeten försiktigt kanske. Detta måste provas!  ::)

Pernilla Elmquist

Citat från: Mickan skrivet 2011-03-16 17:35
Undrar hur du definierar "fluffig" Pernilla. Har lite svårt att se att det receptet ger fluffighet. För mig är fluffigt fyllt med luft, mjukt och poröst.


Jag menade nog lite mer fluffig till utseendet...:)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal