Pepparkorn till Peugeot pepparkvarn

Startat av Ove Nee, 2011-08-10 19:25

Föregående ämne - Nästa ämne

Ove Nee

Har sedan en tid en Peugeot pepparkvarn där pepparkornen tagit slut. Vet att kornen till Peugeot måste vara små, annars tar kvarnen inte dem. Sist jag köpte nya korn handlade jag dessa på Willys. När jag nu gjorde det igen (vet inte om jag hittade på samma sort som sist) funkar det inte. Jag får inga korn malda - för stora korn.

Skulle vara tacksam om någon kunde tipsa mig om vilket märke/fabrikat jag skall köpa samt vilka som säljer dem så att jag kan använda min älskade pepparkvarn igen.

/Ove

vilsjin

En pepparkvarn som bara tar små korn? Det verkar märkligt. Dåliga kvarnar finns det gott om men att de skulle ha en övre storleksgräns för kornen har jag aldrig hört. Peugeot är dessutom lite av en standard för pepparkvarnar. Omm (sic) kornen är för stora så kan du väl för-krossa dem i morteln lite lätt innan du lägger dem i kvarnen.

Ove Nee

Hejsan!
Tack för ditt svar. Dock är det så att det faktiskt finns en övre gräns på storleken på korn. Jag upplystes om det när jag köpte kvarnen på Cervera. Att stöta dem i morteln är en ide men då får jag inte färskmalda korn.
Sökandet fortsätter....

Lasse


Hasse

Peuegot anses väl vara mycket bra kvarnar. Vad är fördelen med att de endast klarar små pepparkorn?

JanneG

Ingenting som går att fixa med ställskruven i botten? Eller har kanske inte Peugot nån sån..? :)

vilsjin


Ove Nee

Vad jag vet finns det ingen ställskruv i botten. Det enda "reglage" som finns är inställningen av grovleken i det malda. I Peugeots egna instruktioner står tydligt att konstorleken högst får vara 5 mm.
Cervera för tydligen själva pepparkorn som passar kvarnen, fick jag vet igår. Trist bara att behäva gå dit för att köpa dyr peppar.

Andreas

Skulle det kanske gå att med en enkel nätsikt sortera kornen för att få ut de minsta ur en vanlig pepparpåse?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal