Bruncha

Startat av Psilander, 2011-10-19 15:08

Föregående ämne - Nästa ämne

Psilander

2011-10-19 15:08 Last Edit: 2011-10-19 15:57 by Psilander
Jag vet inte om ni drabbats av det trevliga söndagsfenoment att gå ut och bruncha, med fördel halva söndageftermiddagen. Inledningsvis så gillade jag gå på de bättre hotellen och äta deras brunchbuffér men har med fördel till gått över till mer klassiska resuranger och äta deras brunch.
Mina favoriter just nu är:
Buffér
Grand Hotells buffé
Hotell Nordic lights buffé
hotell Anglais buffé

Brunch häng
Sturehovs hummersoppa (bästa hummersoppan i stan)
Hummerclubban på Cadierbaren
Gravade laxen med stuvadpotatis på Riche
Quesadillias på Rubys bar

Vad tycker ni?

djohansson

Brunchen är ett rätt så skönt fenomen och en ganska så självklar hit. Helt plötsligt är det inne med buffé igen, trots att det inte är jul, och vi svenskar älskar ju sådant här egentligen (även om man nästan inte får erkänna att man gillar smörgåsbordet på finlandsfärjan).

Nu var det ett tag sedan jag var där, men Aquavits lunch med bl.a. livejazz och lax-Eggs Benedict är ett säkert kort. Den brukar ligga några snäpp över de flesta andra. Priset verkar ha rusat upp något på sistone, men det är skönt med en brunchbuffé där det inte kompromissas så mycket.

Däremot är deras motsvarighet i New York mer eller mindre undermålig. Bortsett från några sjysta inlagda sillar så har de inte mycket att komma med. Undvik!

Enligt DN:s På stan hittar man annars en otroligt prisvärd brunch på Tavernan i Fittjas Mångkulturellt centrum. Har någon varit där och ätit? Det blir ju lite av en resa om man ska ta sig dit.

Psilander

Håller med, brunch är förbaskat trevligt, gärna med vännerna från kvällen innan som lite lucköppning och en bra prommenad efter maten.

Egentligen inget fel på bufférna - men jag har helt enkelt tröttnat på bergen med mat, jag brukar vilja ha nått lagom lätt och fräscht.

Min helt klara favorit är som sagt en hummersoppa på Sturehovs uteservering, med ett glas champagne och ibland en smygdrucken Cola efter behov. Har man varit riktigt duktig kvällen innan brukar ofta ett Afternoon Tea vara på sin plats - innan man går hem och går loss på söndagssteken.

Sarah

Åh, att bruncha med vännerna är nog något av det bästa som finns. ;D Min favoritbrunch har ätits på Café Sirap i Stockholm. Stämningen var ljuvlig söndagsro. Ett brunchtips är att hålla ett öga på vilka ställen som erbjuder bruncher och till och med förmånliga sådana. Där har jag och killen haft bra tur med de bruncher vi gått på genom groupon. Ett annat bra tips är om ni så som jag och mina vänner ibland åker kryssning till Åbo är att stiga iland i Åbo och äta smarrig söndagsbrunch på Blanko inne i stan. Det lär vara Finlands bästa brunch och jag kan hålla med om det. När det bildas kö utanför innan dörren öppnats, då vet man att det blir bra. :) Där finns verkligen allt och man kan äta i flera timmar, sen gå en promenad innan man tar båten hem igen.

(Det värsta man kan råka ut för under en brunch är när där finns barn som skriker eller att någon är alldeles för bakfull.)

Siri Looft

Bruncha hemma för guds skull!! Godare, nyttigare och mycket lugnare..

Blanda friskt och kör en brunch med mexicanskt tema typ quesedillas, huevos rancheros, guacamole, salsa, bönor och massa frukt!! Eller en helt vegetarisk kanske. Men kan ju göra exakt vad man vill. Det är mitt bästa tips.

Psilander

Citat från: Siri Looft skrivet 2011-10-24 11:15
Bruncha hemma för guds skull!! Godare, nyttigare och mycket lugnare..


Då tappar man liksom hela grejen...såvida man inte bjuder hem lite vänner och står och fixar i byssan hela morgonen...och vem orkar det en söndagmorgon. Bäata söndagen är en lagom sovmorgon, en lätt frukost på sängen sedan ge sig ut på en prommenad och smyga in på nått mysigt ställa och bruncha, gärna som sagt sammanstråla med vänner.
En lugn mysig resturang med bra utsikt är bäst.

Afternoon teet har också sin charm, väldigt mysigt om tar en lunch hemma och sen bara nått lätt på kvällen om man inte orkar laga mat.

Sarah

Citat från: Psilander skrivet 2011-10-24 13:59
Då tappar man liksom hela grejen...såvida man inte bjuder hem lite vänner och står och fixar i byssan hela morgonen...och vem orkar det en söndagmorgon. Bäata söndagen är en lagom sovmorgon, en lätt frukost på sängen sedan ge sig ut på en prommenad och smyga in på nått mysigt ställa och bruncha, gärna som sagt sammanstråla med vänner.
En lugn mysig resturang med bra utsikt är bäst.


Jag håller med dig. Söndagsmorgonen ska inte gå ut på att leka husmor i köket. Det är lättare att sova länge, duscha och sedan gå på brunch och se att det finns en helt annan värld att upptäcka där ute på söndags för/eftermiddagen. L O V E L Y !  ;D Och sen är det skönt att komma hem efteråt. Annars känner jag lätt den där söndagsångesten "Usch jag har inte ens lämnat lägenheten idag!"

Här är en länk till en groupon brunch som kanske inte är lika missvisande som den förra, heh. Jag anser för övrigt att brunchkulturen är den bästa inom restaurang och café och jag hoppas att den håller och att den hellre utvecklas till en tradition i Norden än till ett dyrt lyxnöje. Det ska vara vardagsrumskänsla över en brunch och inte som ett fint/styft restaurangbesök.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal