Produktnyhet: Mohac Mannerström Edition

Startat av Fredrik Goldhahn, 2011-11-06 13:50

Föregående ämne - Nästa ämne

Fredrik GoldhahnI slutet av oktober 2011 lanserades äntligen Mohac's numrerade upplaga av M2-kockkniven i den hett efterlängtade Mohac Mannerström Edition! En svensk kockkniv av en svensk designer som hyllar svenska bruksredskap, svensk kokkonst och inte minst en svensk kock-ikon; Leif Mannerström.

Mohac har diskuterats i bloggar och forum och lanseringen har skjutits upp gång på gång till mångas förtret och skepsis. Nu har du möjligheten att upptäcka den avgörande skillnaden själv.Snabbfakta kring Mohac Mannerström Edition:

Stål: Svenskt RSP-stål, RWL-34
Härdning: 61 HRC
Skaft: Oljad och vaxad Bubinga
Färg på skaft: Naturell röd/ ljusröd till mörkröd
Bolster: Mässing
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

Tobias

Jag brukar generellt sett vara ganska skeptisk till produkter som säljs med hjälp av kändisar. Går de inte att sälja enbart med produktens egenskaper så kan man undra om det är ett bra köp.

Kniven ser jättefin ut i alla fall. Är den tillverkad i Sverige också? Har du provat den? Vad kostar den? Den ser dyr ut.

vilsjin

Jag hade nöjet att tala med designern Mikael Uhac för något år sedan. Han kan definitivt sina saker men de knivar han tillverkar själv kostar betydligt mer än de runt 3000:- som dessa knivar verkar kosta. Jag skulle tro att de tillverkas i Sekai efter Uhacs specifikationer.
Innan jag lärde mig slipa knivar själv fick jag de slipade av Uhac, han gjorde ett strålande jobb.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal