Hur göra löjligt mjuka bröd?

Startat av Stefan, 2010-04-25 21:10

Föregående ämne - Nästa ämne

Stefan

Hej!

Jag vill göra mjuka frallor - potatisfrallor. Tanken är att använda dem som hamburgerbröd, motsvarande "Martin's Sandwich Potato Rolls" som säljs i USA:
http://www.potatoroll.com/pages/products.asp#

Jag har hittat några recept på potatisfrallor och de blev väl goda, men de har fortfarande inte den mjukhet och textur som ovan nämnda bröd. Har någon något knep för att få bröd riktigt mjuka?

Det är svårt att förklara mjukheten med ord och bilder, men här kan man i alla fall ana den:


Tips? :)

annamaria

2010-04-26 17:52 #1 Last Edit: 2010-04-26 17:55 by annamaria
Jag är absolut inget proffs när det gäller bakning. När jag vill ha mjuka och lite mer fluffiga frallor så har jag mjölk och vetemjöl special i (jäsa dem ordentligt också). När dem är klara får dem svalna inlindade i handdukar. Kan också pensla dem med vatten någon minut innan dem är klara i ugnen också.

Stefan

Hej och tack för tipsen! Tror du det kan hjälpa att ställa in en rejäl bunke vatten i ugnen?

Jag har aldrig förstått om vatten i  ugnen ger en mjuk skorpa eller hjälper till att göra den hårdare  ???

annamaria

När man sprayar vatten i ugnen så ska det visst bli knaprigt, har jag läst i alla fall.

Stefan

Så långt jag har kommit hittills är att spraya bröden med vatten innan de åker in i ugnen och sen när de kommer ut ur ugnen. Sedan får de svalna under handduk tills de är ljumna, då åker de ner i en plastpåse. Det blir mjukt, men inte tillräckligt :/

Pär

Citat från: Stefan skrivet 2010-04-26 19:15Jag har aldrig förstått om vatten i  ugnen ger en mjuk skorpa eller hjälper till att göra den hårdare  ???


Vatten i ugnen i början av gräddningen gör ytan mjuk så att brödet kan expandera. När man sedan luftar ugnen ett par gånger blir luften torrare och skorpan hårdare. Håller du luften fuktig genom hela processen borde det ge ett mjukare bröd.

Mjölk i degen ger dessutom ett mjukare inkråm.

Stefan

Citat från: Pär skrivet 2010-09-17 14:22
Vatten i ugnen i början av gräddningen gör ytan mjuk så att brödet kan expandera. När man sedan luftar ugnen ett par gånger blir luften torrare och skorpan hårdare. Håller du luften fuktig genom hela processen borde det ge ett mjukare bröd.

Mjölk i degen ger dessutom ett mjukare inkråm.


Tack för svaret. Någon gång ska jag försöka hålla luften fuktig hela tiden de är i ugnen. En stor bunke med hett vatten borde väl göra susen?

Mjölk finnes i degen! :)

kocknicke

Saker som gör bröd mjukare; Rikligt med fett, mjölk och samt socker.

Det jag tror som gör brödet mest mjukt är fettet. Jag kör oftast utan mjölk, och det blir
ändå riktigt mjuka bröd. Sen beror på hur länge du jäser brödet också, om det
får jäsa för länge blir det lite segare.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal