Skillnad på kalvfond och kalvfond??

Startat av Niklas, 2012-01-19 08:22

Föregående ämne - Nästa ämne

Niklas

Jag har stött på en del recept med kalvfond som ingrediens. Ibland så ska man ha i 1 liter och ibland 2 msk. Är det verkligen samma kalvfond det skrivs om i recepten??? Är det ena utspätt medan det andra är ett koncentrat, eller ska den "utspädda" varianten vara buljong??

//Niklas

vilsjin

Jag är övertygad om att det rör sig om koncentrat resp. utspädd vara.

Rookie-T

När det står i MSK Så är det förmodligen det koncentrerade Fake fonden a´la Bong och när det står i L så är det riktigt gjord fond.

Sen så får man ju använda sunt förnuft när man läser recept. Vart kommer recepten ifrån och vem har skrivit det osv och dra slutsatser därifrån. Thomas Keller eller ICA Broschyren
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

niklas


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal