Nougaten i TipTop - Hur gör man den själv?

Startat av white-k, 2012-03-09 17:46

Föregående ämne - Nästa ämne

white-k

Nougaten (GB kallar den "kakaofyllning") i TipTop är ju gudomligt god, men det är drygt att måsta köpa en hel glass bara för att komma åt nougat-klumpen i mitten. Den är fyllig och luftig och en tugga är som himelriket i munnen :-9.

Jag har testat att lägga Dubbelnougat och Guldnougat i frysen, men det blir helt fel.

Så hur gör man TipTop-"kakaofyllningen" själv? Eller hur gör man något som kommer så nära som möjligt?

http://gb.se/produkter/tiptop/

tiptop

Kul att fler undrar. Vi måste gå till botten med detta!!

Har provat att blanda flytande nougat med vispgrädde och frysa, men det blev inte bra. Kanske hade vi för lite grädde. Alla tips är välkomna! Vad är det som gör nougatblandningen i TipTop så porös?

kallebakom

ja dom kulorna skulle dom sälja i stora lass !!
men ev kunna vispa upp med äggvita först sedan tillsätta smält nougat ?

Andreas

Om man läser beskrivningen för Tiptop hos gb står "Storstrut med en mjuk kakaofyllning i våffla, doppad i överdrag med mjölkchokladsmak och rostat puffat ris. Mums!" - dvs "kakaofyllning", inte "nougat"?!
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Jag brukar göra Nutellaglass d.v.s vispad grädde, sötad kondenserad mjölk o Nutella. Det är den kondenserade mjölken som gör glassen krämig o inte stenhård o isig. Prova att frysa en blandning av Nutella o kondenserad mjölk så kanske man kommer nougatfyllningen nära.
Några proportioner vet jag inte men med en burk mjölk o en burk Nutella kan man prova många olika blandningar.

white-k

Citat från: Andreas skrivet 2013-10-09 14:57
Om man läser beskrivningen för Tiptop hos gb står "Storstrut med en mjuk kakaofyllning i våffla, doppad i överdrag med mjölkchokladsmak och rostat puffat ris. Mums!" - dvs "kakaofyllning", inte "nougat"?!


Redan noterat i första inlägget :-)

white-k

Citat från: agnetasch skrivet 2013-10-10 11:10
Jag brukar göra Nutellaglass d.v.s vispad grädde, sötad kondenserad mjölk o Nutella. Det är den kondenserade mjölken som gör glassen krämig o inte stenhård o isig. Prova att frysa en blandning av Nutella o kondenserad mjölk så kanske man kommer nougatfyllningen nära.
Några proportioner vet jag inte men med en burk mjölk o en burk Nutella kan man prova många olika blandningar.


Jag är skeptisk till att nutella skulle ge rätt smak, men som någon annan skrev så är allt tips välkomna. Dags att köpa kondenserad mjölk och testa! :-)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal