Mycket kött ökar risk för hjärtsjukdom och stroke

Startat av Andreas, 2012-06-27 15:15

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

En studie över 44000 svenska kvinnor visar att "kvinnornas risk att insjukna i hjärtsjukdom och stroke ökade i takt med att de höll nere på kolhydrater och åt mer protein." http://www.dn.se/nyheter/sverige/for-mycket-kott-okar-risken-for-hjartsjukdom-och-stroke

"Som ett exempel nämns att en minskning med kolhydratintaget med 20 gram - ungefär en småfranska - och en ökning av proteinintaget med 5 gram - ungefär ett kokt ägg - ökade risken för hjärt-kärlsjukdom med fem procent." http://www.svd.se/nyheter/inrikes/for-mycket-kott-okar-risk-for-stroke_7305057.svd

Alicja Wolk, professor i nutritionsepidemiologi säger till TT: "Faran ... med en diet som innebär mycket rött kött och kraftigt begränsad mängd kolhydrater är att man riskerar att inte få en rad skyddande substanser, samtidigt som dieten innebär substanser som ökar risken för exempelvis cancer och stroke."  http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article15038582.ab
Den som inte frågar får inga svar.


Andreas

Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal