Choklad kan få märkas som hälsofrämjande (med hög halt av flavonider)

Startat av Andreas, 2012-07-17 17:14

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Snart kan drycker och kakor med choklad få märkas som hälsofrämjande inom EU. EU:s livsmedelsmyndighet EFSA har på begäran av schweiziska Barry Callebaut, som produerar chokladråvara, bekräftat en studie som säger att kakaopulver och mörk choklad kan förbättra blodcirkulationen.

http://www.helagotland.se/nyheter/default.aspx?artic

Men det är inte vilken choklad som helst, den skall ha hög halt av flavonoider. För att få denna höga flavonidhalt tillverkas chokladen enligt en speciell process där flavoniderna inte förstörs som vid vanlig chokladtillverkning.

http://www.timescolonist.com/health/Chocolate+good+regulator/6945733/story.html
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal