Pepparkaksdeg i kylen

Startat av Mattias Andersson, 2012-12-06 16:29

Föregående ämne - Nästa ämne

Mattias Andersson

I alla recept pa pepparkaksdeg som jag har last star det att man ska gora iordning degen dagen innan och forvara den i kylen i 24 timmar innan man satter igang sjalva baket. Varfor maste man gora det? Ar det for att smakerna fran kryddorna ska komma ut ordentligt? Varfor gor man det i sa fall inte med alla sorters (likande) kakor? Och i sa fall, borde man inte lata degen sta rumstempererat, gar det inte snabbare da?
Eller ar det helt enkelt for att degen ska vara hard och inte kladda for mycket under kavlingen?
Nan som vet?

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal