Grilla 2013!

Startat av magnus, 2013-05-08 21:33

Föregående ämne - Nästa ämne

magnus

2013-05-08 21:33 Last Edit: 2013-05-08 21:35 by magnus
Hur går det med grillningen/rökningen?
En annan har haft en svag start, hann med och röka lite prinskorvar till julafton.

Senaste helgerna har det blivit lite grillad fläskkarré, pulled purk och även rökt lammstek.

På planeringsstadiet är en ny altan med ett mindre utekök/arbetsbänk, och då även komplettera med en Weber Genesis.

Slänger upp en liten bild på lammsteken iaf.

Mvh Magnus

agnetasch

Här blev det rökts o grillats ett par skånkar i år. Först en rökt lammstek till påsk o sedan en lättrökt o grillad vildsvinsbog.

Skogis

Jag har inga snygga bilder men det har blivit grillat 3 fläsktårtor hitintills. 1 på fläskytterfilé, en på karré och en på lammstek.
Gott skit, smakar fotogen  ;)

Annars ligger det entrecoté, lammstek och faktiskt en färdig pulled pork från Tulip i kylen och väntar på att bli grillat.

I röken har det blivit kallrökt lax och ost i vanlig ordning, jag missköter dock korvstoppandet å de grövsta för tillfället. Kan bero på att det byggs kök istället :)

magnus

Lite kamben blev det igår, så otroligt gott.
Tyvärr hann jag inte med någon bild när de var färdiga.

annamaria

I kväll ska det grillas biff. Har skivat en hel bit biff i tjocka skivor. Dessa har jag bankat ut till rätt tunna stora skivor. Ska snabbt grillas och serveras med gott hemgjort smör och ugnsbakade rotsaker. Jag (och maken) är ingen avancerad "grillare" utan kör helt vanlig kolgrill även om jag gärna skulle vilja ha en gasolgrill de luxe  :)


Robert021

Ikväll blev det 'Hot sticky chicken wings' på grillen.
www.husihelvete.se - Nu över över 420.000 besökare.

Skogis

Hittade och testade ett recept på Jerk Pork från Jamaica i helgen. Sanslöst stark marinad men lika god som marinaden var stark blev resultatet. Jag fegade ur och använde bara 3st urkärnade Habanero i marinaden. Man skulle egentligen använda 6-7st.
Att man sen använder bogstek gör inget för mig, alltid kul att kunna använda de billigare bitarna på grisen.

magnus

Kört varmrökt lax i början av veckan, och idag blev det röka kamben igen. Ungarna älskar när man kan gnaga på dem.

Hankki

Idag gräddade jag ett bröd på ica's pizzasten i webern, kanske det borde vara i tråden "vad bakade du idag" istället.

magnus

Citat från: Hankki skrivet 2013-07-03 23:46
Idag gräddade jag ett bröd på ica's pizzasten i webern, kanske det borde vara i tråden "vad bakade du idag" istället.


Grymt, ännu inte provat mer än pizza på webern, men det gick inge vidare, brännt i botten.
Hur la du upp briketterna? Runt om och rund pizzasten?

Hankki

2013-07-05 00:11 #10 Last Edit: 2013-07-05 00:15 by Hankki
Citat från: magnus skrivet 2013-07-04 18:21
Grymt, ännu inte provat mer än pizza på webern, men det gick inge vidare, brännt i botten.
Hur la du upp briketterna? Runt om och rund pizzasten?


Jag la dom jämt över botten men det brände lite så nästa gång blir det nog i ring runt kanten. Stenen är rund och 36cm i diameter så kom det också med en rostfri plåt som var ca 1,5 mm tjock. Tempen var först runt 225 och sjönk till 200 så det är ju ganska lagom för bröd.
Bottenskorpan blev tjock :-) tjockare än med en 30mm granit skiva i ugnen.

Idag blev det en laxbit.

I morgon blir det att krydda karré som ska bli pulled pork på lördag.

Hankki

I lördags hade vi mina föräldrar och min bror på middag så det blev en riktigt low and slow pulled pork igen samt rökta baconlindade champinjoner, några utan bacon, med ost i och rökta baconlindade ostfyllda chilihalvor. Maten var mycket omtyckt :-)

Till helgen borde man trä en kyckling på "snurrspettet" och se vad det blir till.

magnus

Premiär för rökta lammribs. Det är dags att försöka tömma frysen till nästa lamm dyker upp.

Mvh Magnus

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal