Mindre nitrit i Svensk mat?

Startat av kurt, 2013-05-25 13:14

Föregående ämne - Nästa ämne

kurt

Det har föreslagits att nitrit skall förbjudas i obearbetade livsmedel, detta skulle då gälla t ex julskinka, stekfläsk, Kött och Charkföretagen  jobbar dock hårt för att få fortsätta med nitriten:

http://www.kcf.se/om_kcf/ledare/2013/nr-5-2013

FinskaKocken

Mycket bra om nitriten försvinner och andra (bättre) grejer används istället.

kurt

Citat från: FinskaKocken skrivet 2013-05-25 20:00
Mycket bra om nitriten försvinner och andra (bättre) grejer används istället.


Jag tycker också att det är bra om man i alla fall kan få bort nitrit som tillsätts av estetiska skäl. Men vad menar du med "andra (bättre) grejer"?


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal