Svensk mat fjärde dyrast i Europa

Startat av Andreas, 2013-07-03 11:09

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

"Den svenska prisnivån för livsmedel och alkoholfria drycker låg 24 procent över EU-snittet 2012."  http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/svensk-mat-fjarde-dyrast-i-europa_8316420.svd

"Norge har den högsta prisnivån på livsmedel i Europa med en prisnivå för livsmedel och alkoholfria drycker på 86 procent över genomsnittet för de 27 EU-länderna. Schweiz ligger 55 procent över, följt av Danmark på 43 procent över snittet. .... De lägsta prisnivåerna på livsmedel finns i Polen, Rumänien och Bulgarien. Där är prisnivån mellan 39 och 32 procent lägre än snittet för samtliga EU-länder." http://www.scb.se/Pages/PressRelease____359544.aspx

Hade varit intressant med en förklaring till de stora skillnaderna både inom Europa, men kanske främst inom Norden... nån som har nån teori?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal