Boktips! Flippin' burgers av Jon Widegren

Startat av Hankki, 2013-07-17 19:37

Föregående ämne - Nästa ämne

Hankki

Fick hem boken igår och den är mycket intressant. Den innehåller mycket info om olika kött till hamburgare, malning och stekning av biffar. Många recept på burgare från olika ställen han besökte före han startade sin grill. Finns även pommes frites och milkshakes.
Är du hamburgarsugen och kanske lite matnörd så är denna bok ett måste.

Boken är tryckt på ett tjockt matt papper som är lätt att läsa från. Bilderna är också mycket fina.

Andreas

Tack för tipset!

Olika kött till burgare säger du, handlar det om kött från olika djur eller om olika styckningsdetaljer från nöt? Och varför olika egentligen, vill man inte helt enkelt ha det kött/den detalj som ger saftigaste och godaste burgaren, vilket det nu är.
Den som inte frågar får inga svar.

Hankki

100% nötkött.
Han säger att ska du endast använda en sort så är det högrev som gäller men även inblandning av bringa och lägg och en total fetthalt runt 20%. I recepten finns blandningarna uppskrivna.
Nästa gång jag åker till stockholm ska ja äta hans burgare.

Boken ger en "snålvattensframbringande" känsla  :)

webguide

Citat från: Hankki skrivet 2013-07-21 22:10
100% nötkött.
Han säger att ska du endast använda en sort så är det högrev som gäller men även inblandning av bringa och lägg och en total fetthalt runt 20%. I recepten finns blandningarna uppskrivna.
Nästa gång jag åker till stockholm ska ja äta hans burgare.

Boken ger en "snålvattensframbringande" känsla  :)


Jag har inte varit där än, den är hopplöst hypad, det går inte att boka bord och det är 1-1,5 timmar kö varje dag. Förmodligen är situationen bättre nu på sommaren, de bör ju dock göra bra hamburgare.

Det blri ganska gott att blanda in fläskkött i hamburgaren!


Andreas

Vad är det för ställe ni pratar om egentligen, driver den där Widegren ngt. slags burgerhak i Sthlm?

Citat från: Hankki skrivet 2013-07-21 22:10
Han säger att ska du endast använda en sort så är det högrev som gäller men även inblandning av bringa och lägg och en total fetthalt runt 20%. I recepten finns blandningarna uppskrivna.


Menar han alltså att 20% är något slags idealisk fetthalt i en burgare?
Den som inte frågar får inga svar.

webguide

Citat från: Andreas skrivet 2013-07-22 11:21
Vad är det för ställe ni pratar om egentligen, driver den där Widegren ngt. slags burgerhak i Sthlm?


Japp, flippin brugers: http://flippinburgers.se 

Citera
Menar han alltså att 20% är något slags idealisk fetthalt i en burgare?

En del tycker att 30% fett är ännu bättre.

polarbear

Citat från: webguide skrivet 2013-07-22 14:36
Japp, flippin brugers: http://flippinburgers.se 
En del tycker att 30% fett är ännu bättre.


Shake Shack i NY som gör riktigt fina burgare har nog närmare 30%, det dryper om dom :)

webguide

Citat från: Andreas skrivet 2013-07-22 11:21

Menar han alltså att 20% är något slags idealisk fetthalt i en burgare?


Ja, fettet gör att burgaren blir saftigare + att fettet förhöjer smaken.

kurt


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal