Älgkött ger lågt IQ

Startat av Andreas, 2013-09-06 14:24

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

"Livsmedelsverket ger nu nya råd för att minska risken att få i sig bly när man äter viltkött.  Det är att kött från sårkanalen där kulan träffat och det påverkade köttet strax intill, samt ytterligare 10 cm till synes opåverkat kött inte ska användas till mat utan kasseras."

http://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum/Nyheter/Pressmeddelanden/Nya-rad-for-att-minska-bly-i-viltkott/

Eller med andra ord från Fredrik Widemo, forskningsansvarig på Svenska Jägareförbundet: "- För kulskjutet vilt behöver man skära bort allt kött som ser påverkat eller blodsprängt ut, och ytterligare tio centimeter opåverkat kött runt sårkanalen. Då kan man sänka blyhalten med upp till 1000 gånger. För hagelskjutet vilt bör man putsa bort allt kött som ser påverkat ut av haglen, och då sänker man blyhalten med upp till 100 gånger. "

http://www.mynewsdesk.com/se/svenska_jagareforbundet/pressreleases/bly-en-enkel-hanteringsfraaga-1064463

Kommer jägare/slaktare följa dessa råd måntro?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal