Tips - korn istället för ris

Startat av magnus, 2014-05-06 20:41

Föregående ämne - Nästa ämne

magnus

Måste skriva en post om korn (eller matkorn som det står i butikerna)
Har börjat ersätta ris med korn i många rätter. Betydligt godare och känns lite nyttigare då kornet kommer från Sverige.
Har köpt korn från en kvarn så det behöver kokas ca 30-35 minuter jämfört med matkorn som jag tror är förångat och inte behöver lika lång tid på sig.


Andreas

Är det alltså hela kärnan från sädesslaget korn du menar?

För att säga hur nyttig produkten är så borde man kanske titta på näringsinnehållet, är det hela kornet dvs. fullkorn så borde det vara nyttigare än vanligt ris, men kanske inte nyttigare än råris? Fast det beror förstås också på vilka näringsämnen korn i allmänhet innehåller i jämförelse med ris.
Den som inte frågar får inga svar.

magnus

Det är kärnan jag menar, skalad men inte krossad. Krossad korn = korngryn blir väl typ gröt då.

Tröttnar man på allt korn kan man köra "kornavkok/Barley Water" som smakar lite likt isté om man blandar i citron.
http://www.ica.se/recept/barley-water-297571/
Resterna av kornavkoket kan man lägga i degen om man ska baka direkt efter, då får man extra saftigt bröd.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal