Julens gottebord

Startat av Mickan, 2014-12-22 18:53

Föregående ämne - Nästa ämne

Mickan

Ok. Hamnade på Netto idag och insåg att jag tycker att de gröna mermeladkulorna hör hemma på gottebordet till jul. Kan inte ens minnas när det började men anar att det har med exmaken att göra. Samtidigt vet jag att min bästa barndomsväns föräldrar alltid hade dessa. Nu är dom iaf här och jag kommer att trycka ett antal på julafton.

Har kokat en omgång fudge som blev riktigt bra.

Har bakat de som i släkten kallas Agdas kaka men som andra kallar dubbla mandelkakor. I princip en macaron men lite grövre, större och med en smörkräm i. Inte ganache. Gott och extra fina lätt frusna. Passar perfekt till Kalle Anka.
Video meliora proboque deteriora sequor

agnetasch

Det finns ingen chans att få receptet på Agdas kaka?

Mickan

Video meliora proboque deteriora sequor

agnetasch

Tror du man kan förenkla lite o använda mandelmjöl istället för mald mandel?

webguide

Citat från: agnetasch skrivet 2014-12-24 08:17
Tror du man kan förenkla lite o använda mandelmjöl istället för mald mandel?


Det är ju samma sak.

Mickan

Citat från: agnetasch skrivet 2014-12-24 08:17
Tror du man kan förenkla lite o använda mandelmjöl istället för mald mandel?


Det gör jag numera.
Video meliora proboque deteriora sequor

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal