Varför strö mjöl över deg som skall jäsa?

Startat av Bo, 2015-06-17 09:42

Föregående ämne - Nästa ämne

Bo

Recept anger ganska ofta att man ska strö mjöl över degen innan den lämnas för att jäsa.
Vad fyller det mjölet för funktion?

Skogis

Det är väl mest för att degen inte ska fastna i handduken du täcker degbunken med.


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal