Råraka

Startat av Psilander, 2015-09-10 15:10

Föregående ämne - Nästa ämne

Psilander

Är det någon som utvecklat teknik för att göra rårakor/ rösti i smörgåsgrill? Rent spontant ycker det verkar smart, men har inte lyckats riktigt (iofa inte i stekpanna heller), de faller sönder för lätt

Hankki

Inget svar på din fråga men så där allmänt ska man inte skölja potatisen när man rivit det för då sköljs stärkelsen bort och de faller lättare isär.

crlhrv

Jag brukar bara grovriva potatisen, krama ur lite vätska och sen platta ut rårakan i stekpanna och steka i smör. Har aldrig varit med om att de faller sönder. Kanske gör du för stora eller för tjocka rårakor?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Hasse

Som sagt, skölj inte potatisen utan krama bara ur den. Välj en fast potatissort och stek i rikligt med smör utan att peta för mycket på rårakorna innan undersidan är gyllenbrun och det är dags att vända dem.

På det igen, Psilander!   :)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal