Räkor i olja med vitlök

Startat av Tony, 2015-12-07 19:17

Föregående ämne - Nästa ämne

Tony

Hej Matvänner.
Är Ny här, mkt trevlig sida, har inte hunnit bekanta mig me alla forum mm, men det kommer.
Har en fråga till alla specialister inom mat här.
Förra vintern var frun o ja til Gran Canaria, tog där en förrätt, räkor, vitlök olja kryddor låg o fräste i en form.
Så djuriskt gott.
Köpte gjutjärns formar, in i ugnen, fräste vitlök, lite chili me olja o sist i me räkor o sen servera i fräsande formar,
men den rätta smaken o hettan uteblev, fel kryddor eller vad??

Med vänlig hälsning Tony Gävle

webguide

Citat från: Tony skrivet 2015-12-07 19:17
Hej Matvänner.
Är Ny här, mkt trevlig sida, har inte hunnit bekanta mig me alla forum mm, men det kommer.
Har en fråga till alla specialister inom mat här.
Förra vintern var frun o ja til Gran Canaria, tog där en förrätt, räkor, vitlök olja kryddor låg o fräste i en form.
Så djuriskt gott.
Köpte gjutjärns formar, in i ugnen, fräste vitlök, lite chili me olja o sist i me räkor o sen servera i fräsande formar,
men den rätta smaken o hettan uteblev, fel kryddor eller vad??

Med vänlig hälsning Tony Gävle


Var det rätt sorts räkor?
Hettan uteblev förmodligen pgafel sorts chili, oljan kan ha varit räkskalsolja (man värmer räkskal i olja och låter det dra under lång tid så att oljan tar åt sig räksmaken).

kurt

Är du säker på att det var gjutjärn? Man brukar ofta rekommendera emaljerade grytor, just för att gjutjärn kan ge oönskad
smak till endel livsmedel,

Skall man smaksätta olja med räkskal, så bör den sedan förvaras kallt

http://www.highgroundorganics.com/recipes/shrimp-shell-oil/

Skogis

Hej å välkommen till forumet.

Det du beskriver är en favorit som lagas regelbundet här. Vi har stengodsformar men det kan nog kvitta.
Tina räkorna (helst tigerräkor), lägg dom sen i formarna tillsammans med tunnskivad vitlök och chiliflakes eller färsk hackad chili. Var inte snål, minst 2-3 klyftor vitlök/form. Fyll på med olja till det täcker. Salta, det behövs en hel del salt men du får prova dig fram.
In i ugnen på 250-275° tills allt kokar (10-12minuter). Servera och njut med vitt bröd.

Det är lätt att få för lite hetta och att det ibland blir lite väl salt,men det kan kvitta, det är gott ändå :)

Tony

Hejsan Kära matvänner..

Tackar för snabbt svar, provade o göra det i går, mkt chiliflakes, salt olja lite persilja, lite flingor örter samt räkor också klart mkt mkt vitlök:)
Blev Kanon

Med vänlig hälsning Tony

Skogis

Bara trevligt när man kan hjälpa till.
Har inte smakat med örter, det får nog testas.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal