Hur få veganbiffar att hålla ihop?

Startat av Mac, 2016-02-01 20:44

Föregående ämne - Nästa ämne

Mac

Jag håller på övergå till en vegansk kost men finner det svårt att få mina veganbiffar som består av kikärtor att hålla ihop. Några tips?

kurt

Använd blötlagda men inte kokade kikärtor

T ex http://alltomfalafel.se/2015/09/06/recept-med-falafel/

De veganburgare jag sett som haft bäst hållbarhet var:

http://www.svt.se/recept/rustika-vegoburgare

Jag tror att var kombinationen mixade solroskärnor och mixad kokt hirs (fungerar med ris också) som ger så bra hållbarhet.

webguide

Det finns ju lite olika sätt att göra det på, ett är att använda majsstärkelse som bindemedel, vetemjöl funkar också. Kokt potatis och liknande stärkelserika rotfrukter.

Mac

Citat från: kurt skrivet 2016-02-02 07:36
Använd blötlagda men inte kokade kikärtor

T ex http://alltomfalafel.se/2015/09/06/recept-med-falafel/

De veganburgare jag sett som haft bäst hållbarhet var:

http://www.svt.se/recept/rustika-vegoburgare

Jag tror att var kombinationen mixade solroskärnor och mixad kokt hirs (fungerar med ris också) som ger så bra hållbarhet.


Tack Kurt. Ska definitivt prova det receptet från SVT.

Jag tror att denna del:
4. Lägg solroskärnor i en matberedare och mixa tills mjölliknande. Addera nu karamelliserad lök, kokt hirs och linser samt stekt svamp i matberedaren tillsammans med tamari, svartpeppar, vitlök och salt. Mixa till en 'färs'. Inte helt slät men dock tillräckligt jämn för att du skall kunna forma biffar.

Kommer att ta mina biffar till nästa nivå.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal