Fryst blir smaklöst. Varför?

Startat av Filijoxans, 2016-03-21 14:44

Föregående ämne - Nästa ämne

Filijoxans

Hejsan!

Jag undrar varför allt jag gör tappar smak när jag fryser det.
T.ex. så har jag gjort sockerfritt äpplemos som smakar jättemycket nygjort men när jag fryst och tinar det så är det nästan smaklöst. Varför?
Hur kan jag frysa det utan att smaken försvinner?

/Filijoxan

Skogis

Hur paketerar du moset innan du fryser det?
Skulle tro att det är viktigt med lufttäta förpackningar för lyckat resultat.

Filijoxan

Jag använder fryspåsar köpt i matbutik.

Finns det något smakförstärkande, icke hälsovådligt ämne som jag kan tillsätta mitt mos?

Skogis

Har du möjlighet att vakuumpacka tror jag att du vinner mycket i smak. Luften i fryspåsen är tillräcklig för att moset ska kunna torrfrysa och då tappa smak.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal