Kycklingens anatomi

Startat av agnetasch, 2016-09-06 08:09

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch

I veckan erbjuder Willys billiga "kycklingöverlår" Överlår? Finns det underlår också undrade jag då naturligtvis. Javisst, men det vissa kycklingfabrikanter kallar underlår kallar jag ben. Alltså; en kycklingklubba består av lår och ben, inte över- och underlår. Tycker jag. Vad tycker du?

Hasse

Jag har aldrig hört överlår förut, men jag hittade ett styckningsschema där man skiljer på överlår och helt lår. De skriver:

"Den översta delen av benet/låret och ett mycket eftertraktat kött. Överlåret är mörkare och saftigare än t.ex. bröstköttet och smakar kraftigt."

http://www.rosepoultry.se/överlår.asp

agnetasch

Bra styckningsschema från Landleys kök.

Hasse

Men... Den har ju inga ben, stackaren!?   ;)

agnetasch

Det är en musikalisk kyckling, den går på drumsticks  ;)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal