Odla romansallad i kruka köket?

Startat av andersb, 2017-03-27 16:21

Föregående ämne - Nästa ämne

andersb

Jag har läst på flera ställen att man kan köpa vanlig romansallad och sedan sätta "stumpen" i en kruka. Efter 1-2 veckor ska man kunna ha ny sallad.

Låter ju bra, men jag har inte lyckats. Efter två veckor har det kommit några pyttesmå nya blad bara. Vad gör jag för fel? Funkar det bara mitt i sommaren kanske? Någon som har provat?

Mickan

Hej!

Lustigt att jag har en sådan i köksfönstret just nu. Det växer och frodas men det går ju inte speciellt fort. Mina blad är drygt 10cm. Kanske bör räkna med att det tar lika lång tid som när man från början odlade fram den. Sen kan man anta att de är hårt drivna i originalet.

Jag har bara 0,5 cm vatten för att undvika att det ruttnar. Sköljer också av stumpen ibland.
Video meliora proboque deteriora sequor

andersb

Hej!
Har du den bara i vatten och ingen gjord? Hur ofta byter du vatten?

Mickan

Bara vatten i en liten skål. Fyller på vatten när det behövs och sköljer igenom var tredje eller fjärde dag.
Video meliora proboque deteriora sequor

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal