Polsk rub

Startat av agnetasch, 2017-04-06 17:22

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch

På 60-talet kunde man i Polen köpa sig ett grillspett i ett grillstånd på gatan. Underbart gott, en smak som jag aldrig glömmer.
När jag senast besökte närmaste ICA-butik demonstrerades en ny produkt; mörad fläskkarré som var kryddad med PRECIS de kryddor jag minns från de polska gatuköken. Ej troligt att jag får reda på deras kryddning, troligtvis en rub; mycket paprika, en mycket liten eftersmak av timjan + en viss smak av....tvål.
Är det någon som har recept på en sån här polsk grillkrydda eller någon idé om vad den kan bestå av?

Hasse

Jag tycker att färsk koriander kan ha en smak som påminner om tvål.

kurt

ICA, då var det nog grisen som var polsk

agnetasch

Citat från: kurt skrivet 2017-04-08 18:26
ICA, då var det nog grisen som var polsk
;D

Hur jag än ska krydda min polska gris så ska jag börja med att beställa starkt paprikapulver. Vanligt paprikapulver "försvinner" i grillningen. Även timjan var en flopp.
Jakten fortsätter.

webguide


agnetasch

Tvålsmaken kan tydligen även kännas av OR6A2-känsliga i kanel. Jag kanske ska ha lite kanel i min polska grillkrydda?

webguide

Är det kanske Kielbasakryddning?

1 tablespoon granulated garlic. 1 tablespoon fine ground black pepper. 1 tablespoon pickling salt. 2 tablespoons sugar. 2 tablespoons paprika. 1 teaspoon ground celery seed. 1 teaspoon marjoram. 1/2 teaspoon freshly ground nutmeg 1/2 teaspoon ground coriander seed. 1/2 teaspoon dried thyme.

agnetasch


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal