Recept för den smaklösa.

Startat av Skogis, 2021-01-01 17:35

Föregående ämne - Nästa ämne

Skogis

Har nu tyvärr fått ta del av att vara utan smak och luktsinne helt eller delvis. Smaken är inte helt borta men allt jag äter har en metallisk ton, saltar jag maten på tallriken smakas sältan men även den med metallisk bismak.

Texturer av olika råvaror har därför fått bli ett av sätten att få någon form av upplevelse när det är dags att äta.

Men, finns det något annat man kan göra?

Hasse

Aj då, Skogis. Jag lider med dig! Men smak och lukt kommer väl tillbaka efter infektionen?

Skogis

Ingen fara, jag mår bra men det är väldigt tråkigt att laga mat och äta  :(

Menyn den senaste veckan mest bestått av rätter typ
Stuvade makaroner och falukorv
Svampsoppa
rotmos med fläsk
Potatismos och korv
Dvs maträtter som inte kräver speciellt mycket av mottagaren. Men nu börjar inspirationen tryta.

Höll på att smaksätta en sås till revben när jag upptäckte smakbortfallet, "de var väl fasen varför jag inte får till det" men det var ju inte att såsen var smaklös  :)

agnetasch

Du får frossa i maträtter som man inte förväntar sig någon smak av. Sparrissoppa, frikadeller, äggstanning/äggröra, kokt kyckling, stuvade grönsaker, kalvkorv, kokt torsk. Tvekar du att salta på maten; använd citron i stället. Det ger en illusion av salt och är basiskt och välgörande för kroppen.
Lider med dig. Efter en våldsam bukhinneinflammation upplevde jag att allt smakade bränt gummi >:( Traumatisk upplevelse för en matnörd.

Skogis

Ja det har blivit en hel del beige mat den senaste tiden.
Men där är ljus i tunneln, vill nog påstå att jag känner både sälta och sötma idag. Ser därför framemot att få laga både det ena och det andra framöver.

Andreas

:( Smakar starka kryddor också metalliskt?
Den som inte frågar får inga svar.

Skogis

Jag hade en metallisk smak i början som tog överhand, efter någon dag försvann smaken helt men det metalliska var mer eller mindre kvar. Att krydda maten mer gjorde ingen skillnad.

Men nu är smaken helt tillbaka och det lagas och äts mat igen med glädje :)
Har ju en del att ta igen ;)

Andreas

Knepigt när inget kan dölja metallsmaken. Är det alltså själva smaklökarna som påverkas av coronan tro, eller vad är det som gör att felet uppstår?

Skönt höra du är på banan igen! Jag har peppar peppar ta i trä än så länge klarat mig...
Den som inte frågar får inga svar.

Hasse

Skogis, det är ju för väl att smaken är tillbaka! Förlorat smaksinne för en matintresserad måste ju vara fruktansvärt.

Skogis

När det var som värst, åt man bara tills man inte var hungrig längre. Det smakade ju inget och ätandet bestod mest av att tugga, vilket jag märkte att man gör en hel del när man äter.

Glad att det är över och att jag kom så lindrigt undan.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal