Leverpastej på lamm

Startat av Skogis, 2017-11-13 08:42

Föregående ämne - Nästa ämne

Skogis

Har tagit genvägen med att frysa in levern vid lammslakt för göra något gott på den sen några år nu. Detta har resulterat i att jag har några stycken i frysen så denna gången tänkte jag att göra leverpastej direkt.

Men, jag hittar inte några recept som verkar bra :(

Varför ska man ha i blandfärs och inte lammfärs? Fattar att det behövs späck för att den inte ska bli torr men visst skulle det väl fungera med lammfärs?
Förvisso finns det en risk att pastejen blir fadd (ullig) i smaken när den kallnat men det borde väl gå att göra något åt.

Planen är
lika delar lammfärs och lammlever
späck 15-20%
grädde
mjöl
ägg
ansjovis med spa
örter
salt o peppar
kanske lite cognac eller calvados för smaksättning

Kan det fungera?

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal