Olja i fritös, hållbarhet

Startat av Mat-Janne, 2017-12-10 17:27

Föregående ämne - Nästa ämne

Mat-Janne

Det finns ju billiga och bra fritöser numera.
Kan man återanvända oljan efter en fritering eller måste den hällas bort? Om man kan återanvända den:
1. ska den silas?
2. hur bör den lagras?
3. hur länge kan den lagras?
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

webguide

Jag bukar gå efter lukten, om den börjar lukta osigt så kastar jag den (i soporna). Olja skall förvaras, tätt, mörkt och svalt.

Andreas

Finns det nåt sätt att rena frityrolja? För vissa saker, som till exempel fisk, gör att oljan luktar starkt av fisk efter en enda användning och därför kasseras, vilket känns ganska slösaktigt.
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal