Täljsten

Startat av Mat-Janne, 2017-12-11 18:40

Föregående ämne - Nästa ämne

Mat-Janne

Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

webguide


Mat-Janne

Värma upp i ugn och sedan på bordet, steka kött på den.
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

webguide

Citat från: Mat-Janne skrivet 2017-12-14 13:34
Värma upp i ugn och sedan på bordet, steka kött på den.


Nej, men det skall väl fungera bra. Mycekt beror väl på tjockleken på själva stenen. Det är ju ett kul sätt att servera mat på, saltsten är lite intressant också.

Andreas

Blir det inte väldigt stekosigt och flottstänkigt vid bordet, för visst måste man väl använda stekfett på stenen?
Den som inte frågar får inga svar.

Mat-Janne

Nej, man ska inte ha något fett på stenen, den är "fet" i sig, innehåller talk:
https://www.kitchenstore.se/baka/brodbak/taljsten-varm-kall-20x20cm.html
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

Helge

Det fungerar utmärkt men är lite pyssligt. Inte mycket os eller stänk vad jag kommer ihåg. Man lägger ju köttbiten direkt på stenen som ju är rejält varm. Vrid och vänd köttbiten så att du får den stekt efter behag. Har t o m ätit på det här sättet (utomlands) på restaurang med utmärkt resultat. Lycka till!

Hasse

Tillför täljstenen något smakmässigt eller är det bara ett socialt sätt att servera biff?

Mat-Janne

Tillför täljstenen något smakmässigt eller är det bara ett socialt sätt att servera biff?

Tror nog inte täljstenen tillför någon smak i sig men kött ska ju stekas vid hög temperatur och när varje person får steka efter smak så ... dessutom är det som du säger, socialt, så helhetsintrycket blir nog väldigt bra.
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

Mat-Janne

Det blir dessutom otroligt gott. Provat två gånger. Fantastiskt.
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal