Fläskkött 63 grader

Startat av jan18, 2018-08-22 18:20

Föregående ämne - Nästa ämne

jan18

Hade en diskussion med en bekant om vilken innertemperatur fläskkött ska och om det är OK med lite rosa i fläskkött. Efter lite Googlande såg jag att det amerikanska livsmedelsverket har sänkt den rekommenderade temperaturen till 63 grader. Detta var helt nytt för mig! Så fram för lite rosa fläskkött!

Läs mer här:
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qnvXog/rosa-flask--helt-okej
Två restips: www.nerjaspanien.se och www.edinburghguiden.se - två olika men ändå härliga städer!

webguide

Om du kör fläsk i 60 grader i 1 timma så räknas det som sterilt. Det är godkännt av livsmedelsverket.

Andreas

Var kan man läsa om 60 grader och fläskkött hos livsmedelsverket?

Det man bör tänka på är att ju lägre i temperatur man går, desto viktigare blir det att termometern verkligen visar rätt och att man mäter på rätt ställe...
Den som inte frågar får inga svar.

webguide

Citat från: Andreas skrivet 2018-08-23 19:28
Var kan man läsa om 60 grader och fläskkött hos livsmedelsverket?

Det man bör tänka på är att ju lägre i temperatur man går, desto viktigare blir det att termometern verkligen visar rätt och att man mäter på rätt ställe...


De har ändrat om på siten så jag hittar det inte.
Det är ingen fara, så exakt är det inte och dessutom kan man ju sejfa genom att köra köttet längre.

Här är tabeller från Australiens motsvarighet, tjockleken på köttet avgör tiden.
Kolla sidorna 10, 11 och 12
http://www.foodauthority.nsw.gov.au/_Documents/scienceandtechnical/sous_vide_food_safey_precautions.pdf

Mat-Janne

Citat från: webguide skrivet 2018-08-24 11:54
dessutom kan man ju sejfa genom att köra köttet längre.



"sejfa". Till och med värre än SAOL och "roue"  :-\ ;D :-\ ;D
https://svenska.se/tre/?sok=roue&pz=1

Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal